Eerste Landelijke Open Dag Dierenartsen op 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober 2012 wordt de eerste Landelijke Open Dag Dierenartsen georganiseerd met als thema ‘Dierenarts in 3D: deskundig, dienstverlenend en duurzaam’. Ruim 150 dierenartsenpraktijken doen mee en laten zien hoe de dierenartsen in Nederland zorgen voor mens en (huis)dier. Zij organiseren van alles: van kleurwedstrijd tot rondleiding, van lezingen tot knuffelspreekuren.

De officiële start vindt plaats in Hillegom, bij de praktijk die zich als eerste aanmeldde, maar in het hele land gaan de deuren open. Elke praktijk heeft zijn eigen programma die dag; op de website www.opendag.dierenarts.nl vindt u een overzicht met per deelnemende praktijk. U kunt op postcode zoeken naar praktijken bij u in de buurt.

Feestelijke dag
Om de landelijke open dag te starten, wordt zaterdagochtend een feestelijk ontbijtgesprek tussen een aantal kinderen en dierenartsen georganiseerd. De kinderen kunnen vragen stellen over het beroep van dierenarts aan de praktijkdierenartsen, de ‘chief veterinary officer’ Christianne Bruschke en Ludo Hellebrekers, de voorzitter van de beroepsvereniging van dierenartsen.

Jong en oud is tijdens de landelijke open dag dierenartsen welkom voor een kijkje achter de schermen van veterinair Nederland. Ook dierenartsen die buiten de dierenartsenpraktijken werken, vertellen er op video over hun beroep.

De Landelijke Open Dag Dierenartsen wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde, de beroepsvereniging van dierenartsen, in het kader van het 150 jarig bestaan van de vereniging. De landelijke open dag zal jaarlijks worden georganiseerd op de eerste zaterdag na dierendag.

Plaats een reactie