Eerste Jeroen Bosch Ziekenhuis Gala brengt 150.000 euro op

Op zaterdag 19 maart 2011 is in de Orangerie in ’s-Hertogenbosch door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis het eerste JBZ gala georganiseerd, dat 150.000 euro heeft opgebracht voor de projecten van de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

De tafels voor deze bijzondere avond onder leiding van presentator Tom van ’t Hek waren binnen een week uitverkocht. Het programma met optredens van onder meer Robin Kouwenhoven, Diederick Ensink, Anita Meijer en Glennis Grace loog er dan ook niet om.

Voor de veiling onder leiding van veilingmeester en schaatsicoon Hein Vergeer, waren een groot aantal exclusieve veilingstukken verzameld. Het bestuur van de Vriendenstichting is van plan van het gala een jaarlijks of tweejaarlijks terugkerend evenement te maken.

Sterrenkok
De organisatie van het gala was door het bestuur van de Vriendenstichting in handen gelegd van een professioneel bureau, Music Events. Voor het overige werkten tal van bedrijven en personen belangeloos mee. Zo werden voor de veiling een Chinees terracotta figuur van 2000 jaar oud ter beschikking gesteld, een bij- zonder beeldhouwwerk en twee prachtige foto portretten. Sterrenkok John Kocken van restaurant De Heer Kocken en Guus Meeuwis boden een lunch van 10 personen inclusief bediening, aan. En wat te denken van een gezellig avondje pokeren onder leiding van Fatima Moreira de Melo, een tuinontwerp van MTD Land- schapsarchitecten of een heren polshorloge gecreëerd door Willem van den Berg? Alle veilingstukken waren van een zeer hoog niveau en brachten veel geld op voor de vriendenprojecten.

Hartverwarmend
Voorzitter van de Vriendenstichting Els van Breda Vriesman: “Het is hartverwarmend te ervaren, hoe trots de bevolking van ’s-Hertogenbosch en omstreken op het nieuwe ziekenhuis is. Wij ervaren heel veel bereid- heid om bij te dragen aan extra voorzieningen voor de patiënten, zodat we straks inderdaad kunnen zeggen dat hier het meest patiëntvriendelijke ziekenhuis van Nederland staat. Ook deze avond is daar weer een heel duidelijk voorbeeld van.”

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
In april 2011 verhuist het Jeroen Bosch Ziekenhuis van drie verouderde locaties naar een ultramodern ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch West. Het ziekenhuis wil niet alleen op medisch en verpleegkundig terrein een topziekenhuis bouwen, het wil ook de kans benutten om een healing environment ofwel een ‘helende omgeving’ in te richten. De stichting werft middelen bij instellingen, ondernemingen en particulieren voor extra voorzieningen die het verblijf van patiënten zo aangenaam mogelijk maken en die niet uit de reguliere budgetten kunnen worden gefinancierd.

Plaats een reactie