Eerste Fitnezz4all court geopend in Haarlem

In Haarlem is op 21 april het eerste outdoor fitnesscourt geopend. De officiële handeling werd verricht door oud-wereldkampioen judo Dennis van der Geest. Met het openen van het court wordt jong en oud de mogelijkheid geboden om gratis te bewegen in de buitenlucht.

In totaal zijn er acht fitnesstoestellen opgesteld in het veld bij de Haarlemse Molenplas, waaronder een stepapparaat, een fiets, een Nordic Walker en een Hiptwister. De partij achter dit voor Nederland bijzondere concept is Stichting Fitnezz4all. Voorzitter Werner Smid van de stichting: “Ons doel is om bewegen voor iedereen en zonder kosten mogelijk te maken. In deze tijd hebben zowel jong als oud de behoefte om veel te bewegen. Wij faciliteren dat in de buitenlucht. Iedereen kan zo vaak hij of zijn maar wil gebruik maken van de apparaten. Ons doel sluit daarbij goed aan bij het beleid van de overheid om bewegen voor iedereen te stimuleren.”

Meer courts
De Stichting Fitnezz4All wil op veel meer plaatsen in Nederland outdoor fitnessapparatuur in parken en/of op pleinen plaatsen. Werner Smid: “We willen ons concept uitrollen in heel Nederland en hebben goede hoop dat we dit jaar nog een aantal courts kunnen openen. Hierbij zijn we wel afhankelijk van donaties, sponsoring en financiering door het bedrijfsleven en de overheid.

We denken dan met name aan de voedingsindustrie, ziektekostenverzekeraars en woningcorporaties. Alleen als bedrijven en instellingen zich committeren aan Fitnezz4all, hebben we bestaansrecht.” Met het in gebruik nemen van deze eerste Fitnezz4All Court hopen de Stichting Fitnezz4All en de gemeente Haarlem een voorbeeld te zijn voor vele plaatsen in Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.fitnezz4all.nl.

Afbeelding: De officiële opening door Dennis van der Geest.

Plaats een reactie