Eerste dag Dom-Eiffel Estafetteloop

Jan Kimpen, voorzitter raad van bestuur UMC Utrecht, gaf op donderdag 25 augustus om 12:00 uur op het Utrechtse Domplein het startschot voor de Dom-Eiffel Estafetteloop. Douwe Atsma (LUMC Leiden), Tineke van den Berg (EMC Rotterdam) en Joris van der Heijden (UMC Utrecht) waren de eerste lopers van de eerste drie teams.

Rond 20:00 uur bereikten de eerste teams het punt bij de Belgische grens waar de tweede teams het over hebben genomen. Team EMC Rotterdam lag toen 22 minuten voor op team UMC Utrecht, dat twee minuten voorlag op het team LUMC Leiden. We hebben ‘heroïsch gelopen’, juichte een loper van het Rotterdamse team. Alle drie de teams liggen voor op het schema dat uitgaat van een uurgemiddelde van 12 km.

Een bus van het team uit Leiden had pech: een ruit brak. Een foto hiervan is te vinden in het webalbum hieronder. Team Leiden nam heel koelbloedig tijdens de wedstrijd contact op met Carglass, dat keurig een auto naar een wisselpunt stuurde. De tegenslag heeft gelukkig geen gevolgen gehad voor de tijd van team Leiden.

Volg de lopers van de DOM-Eiffel Estafetteloop via Twitter en bekijk het webalbum met lachende gezichten bij de zonnige start in Utrecht.

Teaminformatie
Team LUMC Utrecht
Team LUMC Leiden
Team EMC Rotterdam

Plaats een reactie