Eerste beurs Duizend Borsten groot succes

De opbrengst van de beurs Duizend Borsten levert 3000 euro op voor de IPSO Inloophuizen Noord-Holland Noord. Informatie en entertainment over borsten en borstkanker blijken goed samen te gaan. Ruim tweeduizend bezoekers kwamen over de drempel van de tempel om de beurs, die in oktober in de Waerdse Tempel plaatsvond, te bezoeken.

Vertegenwoordigers van de inloophuizen zijn blij met hun cheque, elk ter waarde van 1000,00 euro. Foto: Alef Starreveld

De sfeer in de tempel was bijzonder goed en de saamhorigheid groot. Tijdens de beurs konden bezoekers aan artsen, diëtisten en maatschappelijk werkers van de zes ziekenhuizen op het medisch plein het hemd van het lijf vragen. Verder waren er diverse borstkankergerichte organisaties. Ook vonden vele bezoekers elkaar en ‘Duizend Borsten’ bleek ook zeer geschikt te zijn als ‘vriendinnen-in-goede-en-slechte-tijden’-uitje.

Heerlijke combinatie
Naast medische informatie was er ook ruimte voor het uiterlijk en het lijf. Visagisten, kappers en masseurs kleurden, knipten en masseerden. Ook was er een aantal lezingen, waaronder schijfster Teuntje Klinkenberg, die voorlas uit haar boek. De mooie nieuwe brochure ‘Gezonde borsten maak er werk van’ van de BVN werd in het zonnetje gezet door zangeres/actrice Ellen ten Damme. Een van de bezoekers: “Wat een heerlijke combinatie. Ik heb alle lezingen gevolgd. Deze waren heel mooi en soms ook confronterend. Net heb ik een massage gehad en nu ga ik lekker swingen bij Angela Groothuizen.”

De opbrengst van de beurs ‘Duizend Borsten’ – 3000 euro – is bestemd voor de IPSO Inloophuizen Noord Holland Noord; Inloophuis Pisa in Hoorn, ’t Praethuys in Alkmaar en Inloophuis Thuis/Stichting Wij Allemaal in Purmerend.

Duizend Borsten is een initiatief van de mammacare-teams van Westfriesgasthuis in Hoorn, Zaans Medisch Centrum in Zaandam, Gemini Ziekenhuis in Den Helder, Medisch Centrum Alkmaar in Alkmaar, Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en Waterlandziekenhuis in Purmerend. Mammacare-teams bestaan uit artsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar en behandeling van afwijkingen in de borst. Zij werken nauw samen met radiologen, oncologen en radiotherapeuten.

Plaats een reactie