Eerste baby met kunsthart in Japan

Artsen van de Universiteit van Tokio hebben op donderdag 2 augustus 2012, met hulp van een ventriculair ondersteuningsapparaat van Berlin Heart EXCOR® voor het eerst in de geschiedenis in Japan een klein kind met ernstige hartproblemen gered.

Vanuit medisch perspectief zou het 14 maanden oude meisje zonder het ventriculair ondersteuningsapparaat nog slechts een paar weken geleefd hebben. Nu heeft het kunsthart de pompfunctie van het volledig verzwakte hart overgenomen. Het leven van het meisje, dat slechts zeven kilo weegt, is, totdat er een donorhart gevonden wordt, afhankelijk van het mechanische kunsthart.

Het kleine patiëntje zou zonder de mechanische ondersteuning waarschijnlijk niet de wachttijd voor transplantatie in Japan en overleven, en het zou ook niet in staat geweest zijn om zonder de mechanische ondersteuning naar een ander land vervoerd te worden. Met steun van de EXCOR® VAD kan de zuigeling voldoende gestabiliseerd worden om te wachten op een transplantatie.

De implantatie werd uitgevoerd door de professoren Ono en Murakami, met medische ondersteuning van professor Wearden (van het kinderziekenhuis uit Pittsburgh) en klinische specialisten van Berlin Heart uit Duitsland en de VS. Tegelijkertijd vormt de implantatie het begin van het goedkeuringsonderzoek voor de EXCOR® Pediatric VAD in Japan.

Het doel van het goedkeuringsonderzoek is om alle pediatrische patiënten van deze therapie te kunnen voorzien. Het systeem is al voor patiënten beschikbaar in Europa, de V.S. en in veel landen in Zuid-Amerika en Azië.

Uit klinische kringen werd opgetekend dat de kleine patiënt het na de operatie goed maakt.

Meer informatie
www.berlinheart.de

Plaats een reactie