Eenzaamheid te lijf

0
572

De Unie KBO, met 200.000 leden de grootste seniorenorganisatie in Nederland, organiseert op 1 oktober 2011, de Dag van de Ouderen, de campagne ‘Geef klein geluk door!’. Op tal van plaatsen delen lokale KBO-afdelingen maar liefst twintigduizend keer ‘klein geluk’ uit in de vorm van een klavertje vier.

De bedoeling van deze campagne is, net als vorig jaar, om mensen een klavertje vier te geven met de boodschap dat zij dit cadeautje doorgeven aan een oudere die een beetje geluk verdient.

De campagne ‘Geef klein geluk door’ vindt plaats in de ‘Week tegen eenzaamheid’, georganiseerd door Coalitie Erbij. De Unie KBO is als partner betrokken bij deze actieweek.

Eenzaamheid is niet iets dat alleen senioren overkomt. Het kan iedereen overkomen.
Of je nu jong bent, of oud. Maar naar mate mensen ouder worden, neemt de kans om eenzaam te worden toe. Eén op de drie 55-plussers voelt zich wel eens eenzaam en één op de tien voelt zich zelfs heel eenzaam.

Uit onderzoek blijkt verder dat 200.000 ouderen in Nederland extreem eenzaam zijn. Organisaties als de Unie KBO hebben een belangrijke taak om mensen in contact te houden. Daarom organiseren de ruim 500 lokale KBO-afdelingen het gehele jaar door allerlei activiteiten om mensen met elkaar te verbinden, en naar elkaar om te zien. Het staat dus bol van de ontmoeting bij de KBO.