Eenbenige topgolfer op ABN AMRO Disabled Open 2012

Manuel de Los Santos, de eenbenige topspeler die al op verschillende grote toernooien is uitgenodigd en vele Pro-Am’s heeft meegespeeld en daarmee veel aandacht heeft getrokken voor golf met een beperking, speelt dit jaar mee in het ABN AMRO Disabled Open op Purmerend. Het ABN AMRO Disabled Open wordt gespeeld op 2, 3 en 4 juli 2012. Nederland heeft daarmee één van de topspelers in zijn deelnemersveld.

De bruto winnaars van het Conrad Disabled Open groep A heren en groep A dames, Manuel de Los Santos en Tineke Loogman.

Het ABN AMRO Disabled Open (AADO) staat bekend als één van de beste toernooien van de European Disabled Tour.Dit uit zich ook in het grote aantal deelnemers. Dit jaar zijn er 70 deelnemers uit 13 verschillende landen waaronder Zuid-Afrika. Meer dan de helft van de deelnemers heeft een handicap lager dan 20.

Manuel de Los Santos is spectaculair. Zo’n 6 jaar geleden raakte hij in zijn geboorteland, de Dominicaanse Republiek, betrokken bij een verkeersongeval en verloor hij zijn linker been tot ver boven de knie. Op dat moment stond hij op het punt om profhonkballer in Amerika te worden. Die droomcarrière kwam daarmee tot een abrupt einde.

Na zijn revalidatie kwam hij in Frankrijk wonen en ontdekte de golfsport. In zeer korte tijd trainde hij naar single handicap. Hij is nu een voorbeeld voor velen. Staand op één been slaat hij zijn ballen. Zijn drives van een kleine 300 meter zijn, evenals zijn korte spel, fantastisch. Afgelopen jaar werd hij in de twee toernooien die hij meespeelde, het Noors Open en het Conrad Disabled Open in Duitsland, winnaar bij de heren groep A bruto.

Het ABN AMRO disabled Open is zeer verheugd met zijn deelname en met ook verder een zeer sterk deelnemersveld.

Meer informatie over Nederlandse Golfvereniging voor Gehandicapten; Video: Pin High Dubbele handicap toernooi.