Een uniek Park, een unieke excursie

Het Nationale Park De Hoge Veluwe viert dit jaar zijn 75e verjaardag en organiseert in dat kader tal van activiteiten voor zijn bezoekers. Eén van deze bijzondere activiteiten is de Jubileumexcursie: een unieke combinatie van kunst, cultuur en architectuur.

Jachthuis Sint Hubertus
Deelnemers aan de Jubileumexcursie verkennen het Park onder leiding van de natuurgids per fiets en te voet en brengen een bezoek aan het Jachthuis Sint Hubertus. Dit voormalig buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, ontworpen door de bekende architect Berlage, heeft een unieke geschiedenis. Een bezoek aan dit bijzondere gebouw is dan ook zeer de moeite waard. Deelnemers kunnen tussendoor genieten van een kopje koffie of thee in de Theekoepel naast het Jachthuis.

Het Hoge Veluwe Boek
Speciaal voor het jubileum hebben auteurs Elio Pelzers en Wim H. Nijhof het Hoge Veluwe Boek geschreven, uitgebracht door Uitgeverij Waanders uit Zwolle. In dit prachtig geïllustreerde boek wordt niet alleen de unieke geschiedenis van het Park beschreven, maar krijgt de lezer ook een tour door de natuur en cultuur van dit bijzondere Park. Deelnemers aan de Jubileumexcursie ontvangen dit boek aan het einde van de dag om alles wat ze gezien hebben nog eens rustig na te kunnen lezen en bekijken.

Praktische informatie
De Jubileumexcursie wordt elke zaterdag in de maanden mei, juni, juli en augustus (met uitzondering van 26 juni) gehouden. De tocht start om 13:30 bij het Bezoekerscentrum, en eindigt om 16:30 op dezelfde plek. De prijs van de Jubileumexcursie is €24,50 per persoon, inclusief entree voor het Park, een consumptie bij de Theekoepel en het Hoge Veluwe Boek. Reserveren is noodzakelijk en kan via Reserveringen: 0900 464 3835 of via reserveringen@hogeveluwe.nl.

Plaats een reactie