Een traplift gids voor uw huis

man in rolstoel voor de trapFotocredits: Goodshoot/Thinkstock

U wilt zo lang mogelijk in uw woning verblijven. Het traplopen gaat echter steeds lastiger. Een traplift van encasa-experts kan de oplossing zijn.

Het voordeel van een traplift in uw huis
Encasa-experts.com levert trapliften voor elk huis. Een traplift maakt dat u onafhankelijk kunt blijven in uw eigen huis. U hoeft niet of nauwelijks beroep te doen op hulp zodat u gewoon van het leven kunt genieten. Er zijn vele soorten trapliften die uw leven weer kunnen veraangenamen. U kunt kiezen voor een tijdelijke oplossing door een traplift te huren of u kunt een traplift kopen voor de tijd dat u in uw eigen huis verblijft. Ziet u op tegen de kosten dan kan er gekozen worden voor een tweedehands traplift.

Een traplift huren
Een traplift kan aan de hand van uw persoonlijke situatie en het krappe budget gehuurd worden. Wanneer de traplift voor een kortere periode is, bijvoorbeeld tot aan de overstap naar een verpleeghuis, dan kan huren een goede optie zijn. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldaan. Zo dient er een voorschot worden betaald van het aankoopbedrag. Daarnaast wordt er een looptijd en een huurperiode vastgesteld in een huurovereenkomst. De maximale looptijd is 36 maanden en de minimale huurtijd drie tot zes maanden. De leverancier kan alleen de gehuurde traplift op maat maken voor rechte trappen in huis. De huurkosten zitten maandelijks ongeveer tussen de vijftig en vierhonderd euro.

Een tweedehands traplift kopen
Wilt u de traplift voor langere tijd in huis omdat u niet gaat verhuizen, dan kunt u beter kopen. Wanneer u toch opziet tegen de kosten kan een tweedehands traplift overwogen worden. Een tweedehands traplift is voordeliger maar niet geschikt voor elke trap. Wanneer er veel aanpassingen nodig zijn aan de tweedehands traplift om het op maat te maken in de woning, kunnen de kosten ook oplopen. Een tweedehands traplift wordt daarom vooral aangeraden bij rechte trappen. Laat u goed informeren over de garantie voorwaarden en de veiligheid van de tweedehands trapliften. Tevens kunt u navragen of alle onderdelen nog de vervangen zijn indien er een onderdeel stuk gaat.

Een nieuwe traplift kopen
Kiest u voor een nieuwe traplift dan heeft u een traplift met de nieuwste technieken en elektronica in huis om uw veiligheid te garanderen. In vergelijking met tweedehands trapliften hebben de nieuwe trapliften bijvoorbeeld armleuningen met veiligheidsgordels en stoppen ze automatisch bij rommel op de trap. Bij calamiteiten of defecte onderdelen kunnen moeiteloos nieuwe onderdelen worden vervangen bij nieuwe trapliften.

In uw vertrouwde omgeving blijven wonen dankzij de traplift
De trap in uw huis is op maat gemaakt en daarom moet de traplift ook op maat worden gemaakt. Dat brengt wat kosten met zich mee maar uiteindelijk heeft u wel profijt van de traplift. U hoeft niet meer uw familie in te schakelen als u eens iets van de bovenste verdieping vergeet of iets uit de kelder wilt gaan halen. Zo lang mogelijk wonen in uw vertrouwde omgeving dat is belangrijk. Waar u voorheen als een hinde overheen liep, gaat nu stroef. Laat u niet ontmoedigen door de vele trappen in huis. Een traplift kan helpen om nog lang in uw oude vertrouwde woning te blijven wonen.

1 gedachte over “Een traplift gids voor uw huis”

Plaats een reactie