Een kanarie eet stenen: feit of fabel? nieuwe campagne LICG van start

Als je allergisch bent, kun je wel een naaktkat nemen. Een schildpad heeft gevoel in zijn schild. Bij kanaries staan er stenen op het menu. Een rat kun je leren naar de wc te gaan. Dit zijn enkele van de feiten en fabels waarmee het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) kopers en houders uitnodigt om hun kennis over huisdieren te testen.

Veel mensen overschatten namelijk hun kennis over huisdieren. Terwijl zij in de veronderstelling zijn het beste voor hun huisdier te doen, maken ze doordat hun kennis tekort schiet soms keuzes die de gezondheid en het welzijn van hun huisdier schaden.

Het LICG vindt het belangrijk dat iedereen die overweegt een huisdier te kopen, zich van tevoren goed oriënteert. Kritisch nadenken of een dier bij je past en zo ja, wat voor soort dier bij jou en je leefsituatie past, voorkomt teleurstelling bij de eigenaar en komt de gezondheid en het welzijn van het dier ten goede.

Met de campagne “Feit of fabel” vraagt het LICG hiervoor aandacht in de periode van 1 april tot en met 22 mei as.. De campagne wordt afgesloten met de Week van het Huisdier, waarbij feiten en fabels ook centraal staan.

Plaats een reactie