Een jaar lang gratis wonen als student

0
574

In samenwerking met het ministerie van BZK ontwikkelt Kences, de brancheorganisatie voor studentenhuisvesting, een landelijke monitor voor studentenhuisvesting.

Dit is een van de actiepunten uit het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting dat eind 2011 ondertekend werd door toenmalig minister Donner.

Belangrijk onderdeel van de monitor is het meten van de woonwensen van studenten. Een goede respons in elke studentenstad is essentieel om een beeld te kunnen vormen van de specifieke lokale woonwensen. Dit inzicht is nodig om het benodigde aantal en het type studentenwoningen per studentenstad te bepalen voor de komende 10 jaar.

Enquête
In de komende weken wordt door Kences via www.wonenalsstudent.nl aan ruim 600.000 studenten gevraagd ‘Hoe wil jij wonen als student?’. De oproep om mee te doen aan de enquête, wordt ondersteund door het ministerie van BZK, hbo- instellingen, universiteiten, studentenhuisvesters en de LSVb . Dit onderzoek wordt door heel Nederland in alle studentensteden uitgevoerd. Studenten kunnen tot 15 mei 2012 meedoen met dit onderzoek via hun computer of smartphone. Alle deelnemers maken kans op een Ipad of op de hoofdprijs, een jaar lang gratis wonen als student (waarde € 3.000,- gebaseerd op een jaar huren bij een Kences deelnemer).

Resultaten
De resultaten van de eerste Monitor Studentenhuisvesting worden gepresenteerd tijdens het congres “Wonen als Student” op 27 september 2012 in Nijmegen. Daar zal ook de winnaar van het jaar gratis wonen aanwezig zijn om de hoofdprijs in ontvangst te nemen.

Kences
Kences is in 1999 opgericht als kenniscentrum studentenhuisvesting en samenwerkingsverband van studentenhuisvesters in Nederland. De Kences deelnemers huisvesten samen ruim 60.000 studenten. Het gaat hierbij om huisvesting van Nederlandse studenten en studenten uit andere delen van de wereld.