Een GPS voor gezinnen

Ouders willen een open en warme band met hun kinderen, ze willen hun kinderen beschermen én loslaten zodat ze klaar zijn om zelfstandig de grote wereld in te gaan. Ouders hebben dan ook een basale, sterke behoefte om te zorgen en kinderen hebben een basale behoefte om verzorgd te worden. 

Een GPS voor gezinnen

Vaak ontstaan er echter toch problemen in ouder-kindrelaties en raken ouders regelmatig de weg kwijt in de relatie en communicatie met hun kinderen. Hoe kan dit? Het nieuwe boek Een GPS voor gezinnen helpt ouders om de weg naar hun kinderen weer terug te vinden.

Het boek Een GPS voor gezinnen is nu verschenen bij Boom Psychologie.

Ouder kind relatie

Ondanks de liefde van ouders voor hun kinderen en de behoefte om voor hun kinderen te zorgen en hen te beschermen, kan het toch voorkomen dat de relatie met hen moeizaam is. In therapiesessies met gezinnen ziet auteur Guy Bosmans vaak hun pijn, omdat ze steeds in dezelfde conflicten verzanden.

Waarom is het zo moeilijk om de dag zonder conflicten door te komen? Het gevoel van onmacht en teleurstelling bij ouders is moeilijk om onder ogen te komen of om over te praten.

Daarom neemt Guy Bosmans hen in dit boek mee naar de basis: de behoefte om te zorgen en de behoefte om verzorgd te worden. Hij laat zien waarin gezinnen kunnen verdwalen, wat daaraan ten grondslag ligt, en welke overtuigingen en behoeften ze hebben.

Dé gids voor een hechte band met je kind

Een GPS voor gezinnen helpt ouders om stap voor stap, samen met hun kind, de weg naar elkaar weer te vinden. Door middel van praktijkvoorbeelden en vijf uitgebreide oefeningen helpt dit boek hen om inzicht te krijgen in de dynamiek van de relatie met hun kind en hoe ze dit inzicht vervolgens kunnen gebruiken om de relatie te verbeteren.

Auteur Guy Bosmans

Auteur Guy Bosmans is zelf vader. Daarnaast is hij klinisch psycholoog en erkend gedragstherapeut. Hij is tevens hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de KU Leuven en academisch hoofd van de therapieopleidingen gedragstherapie voor kinderen en jongeren, en Attachment-Based Family Therapy.

Plaats een reactie