Een gezonde eter in de eerlijke keuken: koken met Irene

Na het succes van het boek ‘Een gezonde eter voelt zich beter’ heeft Irene Lelieveld een vervolg geschreven met het boek ‘Een gezonde eter in de eerlijke keuken: koken met Irene.’ Een boek vol informatie en recepten die aansluiten bij de huidige trends van gezond en eerlijk eten.

Het is een boek dat perfect in deze tijd past waar mensen steeds bewuster worden van het feit dat gezonde voeding belangrijk is voor de gezondheid. Het is best moeilijk om een gezonde keuken te maken en te weten welke producten uit de supermarkt nou wel en niet gezond zijn. Irene leert je hoe je een gezonde keuken maakt en waar je op moet letten.

Ze geeft heel uitgebreid productinformatie en hoe je dit toepast in je dagelijks bestaan zonder dat het moeilijk is of veel tijd kost. Ze vult het aan met heerlijke gezonde recepten die gemakkelijk te bereiden zijn. Ook leert ze hoe je zelf gezond brood en beleg moet maken en er staan veel bakrecepten in op een mega gezonde wijze waardoor snoepen weer verantwoord is.

Het mooie van haar boek is dat ze het zo geschreven heeft dat iedereen met of zonder allergieën of andere beperkingen het boek kan gebruiken. Ze maakt gebruik van de icoontjes uit het ‘Zonder Meer magazine’ waardoor je snel kunt zien of het recept geschikt is:

– Sojavrij
– Melk- en lactose vrij
– Pindavrij
– Notenvrij
– Schelp-en schaaldieren vrij
– Visvrij
– Gluten-en tarwe vrij
– Eivrij
– Suikervrij
– Vegetarisch

Als een recept toch één van de bovenstaande producten bevat geeft ze er altijd een alternatief bij zodat elk recept gemaakt kan worden.

Wat je nog meer kunt verwachten van dit boek:
– Waar moet je op letten als je boodschappen doet.
– Uitleg over echt gezonde ingrediënten en producten.
– Uitleg over de meest voorkomende voedselovergevoeligheden, waar je op moet letten en hoe je producten kunt vervangen.
– Heel veel recepten over gezond gebak, brood bakken, broodbeleg maken, gezonde soepen, kruidenmixen, lunch en avondeten.
– Wat is genetisch gemanipuleerd en waar moet je op letten?
– Groenten en fruitlijsten van hoe heilzaam ze zijn, hoelang en waar je ze kunt bewaren.
– Wel of geen vlees eten, zeer geschikt voor vegetariërs maar als je wel vlees en vis wilt eten is het boek ook geschikt.
– Hoe maak je zelf op een gemakkelijke manier een moestuin.
– Maak je eigen kruidenthee.
– Wat zijn de heilzame krachten van kruiden en specerijen.
– en nog veel meer….

Boekgegevens
Titel: Een gezonde eter in de eerlijke keuken: koken met Irene
Auteur: Irene Lelieveld
ISBN: 9789038922003
Pagina’s: 210
Prijs: 14,95
Publicatie: 18 november 2012
Uitgever: Uitgever Elmar

Plaats een reactie