Een Gezond Dagje Uit

De Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht is een beurs voor jong en oud over gezondheid en gezond leven. Met vier brede zones Eten & Drinken, Medisch, Sport & Wellness en Verzorging is het een leuk en leerzaam event! De Nationale Gezondheidsbeurs trekt mensen die gezond zijn en een ‘dagje gezond uit’ willen.

De kracht van de beurs
Gezondheid en een gezonde leefstijl is een breed onderwerp. Hoe gezond we zijn wordt bepaald door wat we eten en drinken, regelmatig sporten, dagelijkse huid – en mondverzorging, medische klachten en dergelijke. Deze onderwerpen zien we terug op de beurs. Tevens kunt u met al uw gezondheidsvragen zoals: “is vette vis gezond? Hoe bescherm ik mijn huid?” terecht bij de verschillende stands, workshops of bij de speciale paviljoenen.

Interactief
Op de vijfde editie van deze beurs is er wederom veel te doen, bijvoorbeeld gratis metingen, tests en check-ups. Één van die check-ups is een tandvleeschecks door middel van een QLF-D camera. Deze camera maakt het mogelijk om o.a. bacteriële activiteit in tandplak, calculus en tanden, detectie en kwantificering van white spots weer te geven. Daarnaast is er een opblaasbare darm. Bezoekers krijgen de kans om hierdoor heen te lopen en te zien hoe een gezonde darm eruit ziet, welke darmziektes er voorkomen en wat hier de verschijnselen van zijn. Uiteraard zullen diëtistenconsulten, vetmetingen, poetstesten, conditietesten en volop andere testen en check-ups beschikbaar zijn.

Het UMC Utrecht – paviljoen
Nieuw dit jaar is de nauwe samenwerking met het Universitair Medisch Centrum Ziekenhuis Utrecht. Het UMC zal tijdens de beurs op hun paviljoen vragen beantwoorden over bijvoorbeeld vruchtbaarheid, borstkanker, hart- en vaatziekten of hersenaandoeningen.

Allergie Paviljoen
In samenwerking met De Nederlandse Vereniging van Allergie patiënten zal er in 2012 op dit paviljoen alle aandacht uitgaan naar het leven met een allergie.
Daarnaast zijn het Oog-Paviljoen, het Voeten-Paviljoen, het Mondzorg-Paviljoen etc. wederom vertegenwoordig tijdens de beurs door de verschillende beroepsorganisaties.

In 2012 organiseren we naast het bewegingsplein nu ook een gezondheidsplein waar kleine bedrijven de mogelijkheid krijgen om hun gezondheidsproducten aan het Nederlands publiek te presenteren.

Meer informatie: www.denationalegezondheidsbeurs.nl

Plaats een reactie