Eén dode en vijftien gewonden bij bouwongeval Grolsch Veste

Op donderdag 7 juli 2011 is rond 12.00 uur een gedeelte van de nieuwbouw van het FC Twente Stadion De Grolsch Veste in Enschede ingestort. Hierbij zijn 16 slachtoffers gevallen waarbij een dodelijk slachtoffer is te betreuren. Eén slachtoffer verkeert in kritieke toestand.

Er zijn geen verdere slachtoffers aangetroffen en het zoeken is gestaakt. De hulpdiensten zijn van de plaats van het ongeval vertrokken. De identiteit van het dodelijke slachtoffer is bekend en de familie is ingelicht.

De gewonden van het ongeluk zijn opgenomen in ziekenhuizen in Enschede en omgeving. Het onderzoek naar de oorzaak duurt nog voort.

Voor werknemers en andere direct betrokken van de bouwbedrijven en FC Twente is morgenavond een besloten informatiebijeenkomst waar zij een persoonlijke uitnodiging krijgen. De telefoonnummers voor informatie voor familie, 053-481 8000 en publiek, 053-481 5000, blijven open tot 21.00 uur.

Het terrein van de Grolsch Veste blijft voorlopig afgesloten in verband met het onderzoek. De stabiliteit van de constructie van het ingestorte dak wordt momenteel onderzocht door constructeurs om de veiligheid te kunnen vaststellen.

In het stadion zijn meerdere bedrijven gevestigd. Het is nu nog niet zeker of werknemers van de bedrijven in de Grolsch Veste morgen weer het pand binnen kunnen. De treinen voor station Drienerlo lopen volgens normale dienstregeling.

Plaats een reactie