Een dappere strijd tegen kanker

In een Ferrari kwam Thomas (11) bij het stadion aan. Bekende Nederlanders, camera’s en duizenden toeschouwers bemanden de tribunes voor de voetbalwedstrijd van het Thomas-team tegen de D7 van IJsselmeervogels. Het was zijn laatste wedstrijd. Thomas had kanker en overleed op 28 december 2010. Zaterdag 26 november vertelt het EO-programma Door de Wereld zijn indrukwekkende verhaal. Zijn ouders, broertje en zusje vertellen over Thomas zijn leven, ziekte en zijn overlijden. “Ik zie Thomas echt als overwinnaar,” zegt Menno, de vader van Thomas.

TV-uitzending: Door de Wereld, zaterdag 26 november 2011, 18.55 uur op Nederland 2

Kralenketting
Thomas is drie jaar ziek geweest. Drie jaar lang ziekenhuis in en uit. Voor elke medische handeling en elke mijlpaal kreeg hij van het ziekenhuis een kraal voor zijn kanjerketting. Een leeuwtje voor het afzetten van zijn teen, een petje toen hij kaal werd en weer een andere voor een nare prik. Thomas’ hele ziekteproces is uitgebeeld door een kralenketting van negen en een halve meter. De laatste kraal, een rood hartje, kregen vader Menno en moeder Margriet, broer en maatje Ruben en zusje Hannah voor het overlijden van Thomas. Menno: “Vaak hoor je van kinderen met kanker dat ze de strijd hebben verloren. Thomas niet. Hij heeft zijn strijd gestreden, zijn geloof behouden. Thomas heeft gewonnen.”

In het EO-programma Door de Wereld trekt presentatrice Mirjam Bouwman Nederland in om christenen in alle provincies te ontmoeten en presentator Andries Knevel ontvangt iedere zaterdagavond nieuwe gasten. Hij praat met christenen over hun geloof en de unieke verhalen die daarbij horen.

Thomas overwinnaar, De ongeeselijke Thomas speelt vanavond zijn laatste wedstrijd, met een groots afscheid. Juicht na zijn 3e doelpunt. United Photos/Robin van Lonkhuijsen.