Een Apenleven Lang

David van Gennep, directeur van AAP, viert deze maand zijn 30-jarig jubileum bij de stichting. In het kader hiervan tekende hij zijn memoires op in het boek ‘Een Apenleven Lang’; een bundeling van persoonlijke verhalen met een lach en een traan en bijzondere foto’s van dieren die in de loop der jaren door AAP zijn gered. Op dinsdag 31 januari 2012 presenteert David het eerste exemplaar van zijn boek aan Martin Gaus, die in het dierenprogramma Dierenmanieren altijd veel aandacht besteed heeft aan Stichting AAP. Mede-oprichtster van Stichting AAP, mevrouw Riga Reussien-Ligtenberg, zal ook bij de presentatie aanwezig zijn.

AAP begon als een particulier initiatief met de opvang van een doodshoofdaapje in een Amstelveense huiskamer. Onder Davids bezielende leiding is AAP uitgegroeid tot een Europees opvangcentrum dat jaarlijks zo’n 250 apen en andere exotische dieren verzorgt. In drie decennia heeft David een bonte stoet dieren en mensen voorbij zien komen en avontuurlijke reddingen beleefd, zoals die van de chimpansees Freddy en Fiffy. Deze en andere herinneringen zijn nu verzameld in het jubileumboek.

David van Gennep: “Op mijn eerste dag als vrijwilliger bij AAP werd ik aangevallen door een baviaan. Ik had er toen nog geen idee van dat deze gebeurtenis de rest van mijn leven zou bepalen. In mijn jaren bij AAP ontmoette ik vele bijzondere mensen en dieren, zoals de nu 47-jarige chimpansee Jim, die in 1977 door AAP werd opgevangen en nog steeds bij AAP woont. AAP is gegroeid van een kleine groep gedreven vrijwilligers naar een gerenommeerd Europees opvangcentrum. Toch is één ding al die tijd hetzelfde gebleven: de liefdevolle opvang van dieren die onze hulp zo verschrikkelijk hard nodig hebben. Ik ben erg trots dat ik deel mag uitmaken van deze bevlogen organisatie”.

Bestellen: Een Apenleven Lang, David van Gennep

Plaats een reactie