Edwin van der Sar schenkt sportpakket aan het Roessingh

Revalidatiecentrum het Roessingh ontvangt binnenkort een sportpakket van de Edwin van der Sar foundation. De cliënten met niet-aangeboren-hersenletsel (NAH) kunnen daardoor gebruik maken van nieuwe sport- en spelmaterialen! Het sportpakket is samengesteld door een bewegingsdeskundige en is uitermate geschikt voor hersteloefeningen van mensen met een hersenbeschadiging. Naast allerlei sportmaterialen zijn het voornamelijk evenwichts- en coördinatiespellen, ideaal om te gebruiken in de sportzaal of oefenruimte.

Het Roessingh begeleid als revalidatiecentrum veelvuldig mensen met niet-aangeboren-hersenletsel. Mensen met NAH kunnen te maken krijgen met concentratieproblemen en problemen met het geheugen. Lichamelijke problemen komen ook voor, zoals een verlamming of een evenwichtsstoornis. De problemen zijn zeer uiteenlopend van aard en vragen. Derhalve heeft het Roessingh een brede aanpak met een speciaal NAH-team met diverse deskundigen. Het doel van de behandeling is om zo goed en zo zelfstandig mogelijk te functioneren de eigen thuis- en werksituatie en het vinden van een goede balans tussen belasting en belastbaarheid.

Carrol Terleth, medisch directeur het Roessingh noemt het “een prachtig initiatief!” van de Van der Sar Foundation.

Edwin en zijn vrouw Annemarie lanceerde in mei 2012 de Edwin van der Sar Foundation. Hun stichting zet zich in voor mensen met een hersenbeschadiging. Middels activiteit, sport- en beweegprojecten streven zij naar optimale zorg en revalidatie.

“Deze materialen dragen bij aan de beleving en spelvreugde van de patiënten en hun begeleiders. Onze actie is bedoeld al stimulans en steuntje in de rug voor de mensen met een hersenbeschadiging. Het zal uiteindelijk leiden tot een zo goed als mogelijk herstel. En dat is de missie waar we ons graag samen met het team van het Roessingh voor inzetten”

Edwin en Annemarie Van der Sar

Over Edwin van der Sar Foundation
De Edwin van der Sar Foundation zet zich in voor mensen met een hersenbeschadiging, middels sport en activiteiten willen deze mensen in beweging krijgen en houden! Kijk voor meer informatie over de acties van deze stichting op www.edwinvandersarfoundation.org

Wil je meer gezondheidsnieuws ontvangen, dan kun je natuurlijk ook fan worden van de Facebook pagina van de Gezondheidskrant.

Plaats een reactie