Ecofactorij heeft wanden van zout

0
1772

Het Informatiecentrum Ecofactorij opent op 10 december 2011 zijn deuren. Het gebouw kenmerkt zich door uiterst duurzame innovaties. Zoals warmte- en koudeopslag in zoutpakketten die geïntegreerd zijn met de vloer en de wanden. De warmte van overdag wordt in het zout opgeslagen om ’s nachts het gebouw te verwarmen. Er wordt zo NUL energie gebruikt voor koelen en verwarmen. Sparkling Projects, opdrachtgever van de bouw, heeft hiermee samen met Brakel Interieurgroep en Autarkis een wereldprimeur.

Het zout staat niet op zich. Het pand heeft een gewaagd ontwerp en zit vol duurzame nieuwigheden. Gerecyclede vloerbedekking, FSC parket, het complete dak met zon-pv, houtpelletkachel, e-oplaadpunt, olivijn grind om CO2 af te vangen, alles Smart Phone gestuurd.Kortom, het pand staat bol van de innovaties.

Geïnspireerd op het beukenblad
De constructie op zich verdient uit architectonisch oogpunt de aandacht. Een betonkern met stalen draagconstructie is de basis. De gevels zijn een interpretatie van het beukenblad, symbool van creativiteit, duurzaamheid en Apeldoorn. De bouw is gerealiseerd door Van Norel Bouwgroep en Hollander techniek, architect is A2 architekten uit Apeldoorn.

Meer informatie: www.informatiecentrumecofactorij.nl