DVN-afdeling Almere e/o wint Novo Nordisk-prijs van 1.400 euro

DVN-afdeling Almere en omstreken was in 2009 de snelstgroeiende afdeling van de Diabetesvereniging Nederland (DVN) en wint daarmee de Novo Nordisk-prijs. Deze prijs van €1.400 is op dinsdag 6 april jl. uitgereikt tijdens een interactieve informatieavond ‘alles over de insulinepomp’ in het Flevoziekenhuis te Almere. Novo Nordisk wil met deze jaarlijkse prijs lokale DVN-afdelingen belonen die zich dag in dag uit inspannen bij de hulp en voorlichting aan mensen met diabetes.

De jaarlijkse prijs is een initiatief van Novo Nordisk en de landelijke Diabetesvereniging Nederland en is dit jaar voor de 23ste keer uitgereikt. Almere groeide in 2009 van alle ruim 70 afdelingen in Nederland procentueel het snelst en verdiende daarmee het geldbedrag van 1.400 euro dat naar eigen inzicht binnen de afdeling besteed kan worden. Opvallend genoeg was Almere al twee keer eerder de winnaar van de prijs.

Pieter Stehouwer, manager Business Relations van Novo Nordisk: “De Diabetesvereniging Nederland met alle lokale afdelingen in het hele land speelt een bijzonder belangrijke rol bij de voorlichting en hulp aan mensen met diabetes. Mensen die (net) met diabetes te maken hebben, krijgen zo dicht bij huis van professionals en lotgenoten praktische ondersteuning voor hun leven met diabetes. Novo Nordisk is zelf ook actief bezig met voorlichting rondom diabetes, waaronder preventie en bewustwording, en draagt de Diabetesvereniging Nederland een bijzonder warm hart toe. De jaarlijkse Novo Nordisk-prijs is een teken van waardering en praktisch steuntje in de rug voor alles wat de vereniging op lokaal niveau doet.”

Over Changing Diabetes
Novo Nordisk beschouwt het als haar missie om de toekomst van diabetes te veranderen. Om dit vorm te geven, heeft de organisatie het ‘Changing Diabetes’-programma ontwikkeld. Dit programma omvat diverse nationale en internationale initiatieven, die zich richten op communicatie met en voorlichting van mensen met diabetes, familie, vrienden, docenten, politici, artsen, zorgverzekeraars en andere betrokkenen. Met Changing Diabetes wil Novo Nordisk bereiken dat de behandeling van de ziekte, de diabeteszorg, de wijze waarop de maatschappij met de ziekte omgaat en de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren.

Meer informatie op: www.changingdiabetes.nl.

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een wereldwijd farmaceutisch bedrijf met 87 jaar ervaring op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod van innovatieve geneesmiddelen, geavanceerde toedieningssystemen en diensten om de zorg en behandeling van mensen met diabetes te optimaliseren. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken. Novo Nordisk heeft meer dan 29.300 medewerkers in dienst in 76 landen, en brengt zijn producten op de markt in 179 landen. B-aandelen van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de NASDAQ OMX Kopenhagen onder het symbool Novo-B. ADR’s van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool ‘NVO’. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft zo’n 150 medewerkers. Novo Nordisk behoorde in 2009 tot de beste werkgevers van Nederland.

Afbeelding: Pieter Stehouwer, manager Business Relations van Novo Nordisk reikt Novo Nordisk-prijs uit aan Gerda van Wees, secretaris DVN-afdeling Almere e.o. (links) en Monique Baartman, voorzitter DVN-afdeling Almere e.o.

Plaats een reactie