Duurzaamheid telt bij keuze restaurant

Steeds meer mensen houden rekening met duurzaamheid bij de keuze van hun restaurant. De criteria voor duurzaamheid staan op een restaurantwebsite. Milieu Centraal heeft het onderzoek uitgevoerd onder bezoekers van de website, samen met CREM, bureau voor duurzame ontwikkeling.

Op de restaurantwebsite iens.nl kunnen restaurants een duurzaamheidsprofiel invullen. Inmiddels hebben 1.360 restaurants dit gedaan. Zo laten restaurants zien aan hun gasten wat zij doen aan duurzaamheid, bijvoorbeeld voedselverspilling voorkomen door verschillende portiegroottes te serveren.

Duurzaam uit eten
Het onderzoek geeft aan dat zestig procent van de mensen die bekend zijn met dit duurzaamheidsprofiel rekening houden met dit profiel bij de keuze van een restaurant. Voor bijna één op de tien mensen is het zelfs doorslaggevend bij de keuze voor een restaurant. Zie ook de tips bij koken op maat om in uw eigen keuken rekening te houden met duurzaamheid.

Criteria voor duurzaamheid
De oprichtster van iens.nl, Iens Boswijk, geeft aan dat restaurants graag meer duurzaamheidscriteria zouden zien en dat restaurants gerangschikt kunnen worden op duurzaamheid. Ze hoopt dat uiteindelijk alle restaurants in Nederland hun gasten inzicht geven in de duurzaamheid van hun restaurant. Het restaurant met de hoogste score aan de hand van het profiel is nu 94 procent, van Fifteen in Amsterdam.

Bent u zelf ook op zoek naar duurzame restaurants? Kijk dan op www.iens.nl/duurzaamdineren.

Plaats een reactie