Dukan dieet stijgt in populariteit

Volgens Google Insights for Search is er eind 2010 en begin 2011 bijzonder veel interesse voor het Dukan dieet. Vergeleken met een aantal populaire diëten is het zelfs het snelst in populariteit stijgende dieet van dit moment. Het zoekvolume van Dukan op Google is inmiddels vergelijkbaar met dat van Sonja Bakker in haar hoogtijdagen (2006-2007). Hierdoor is het aannemelijk dat Dukan dit jaar definitief doorbreekt in Nederland.

Afvallen: hot topic
Gewichtsverlies is een hot topic rond aan het begin van het nieuwe jaar. Talloze mensen nemen zich weer voor in het nieuwe jaar flink te gaan lijnen. Dit jaar staat afvallen zelfs op nummer 1 in de top 3 van goede voornemens, voor minder stressen en meer sporten/bewegen (bron: economisch bureau ING). Het is echter niet gemakkelijk goede voornemens vol te houden; meer dan 50% van de mensen valt na een half jaar terug in oude gewoontes.

Lekker-eten-dieet
In Frankrijk weet men het al en inmiddels wordt het wereldwijd en ook in Nederland steeds duidelijker: het Dukan dieet (ontwikkeld door dr. Pierre Dukan) is een beproefd recept voor succesvol afvallen. Het slagingspercentage bij dit dieet is hoog en het streefgewicht is gemakkelijk te behouden. Daarbij komt dat het een eenvoudig en motiverend dieet is waarbij je geen honger hoeft te lijden. Lekker eten staat zelfs voorop! Het onlangs uitgekomen Het Dukan Dieet Receptenboek staat vol heerlijkheden en werd samengesteld met twee Franse chef-koks die het dieet hebben gevolgd.

Celebs smullen van Dukan
Jennifer Lopez verloor haar zwangerschapskilo’s met het Dukan dieet en Gossip-girl Jessica Szohr volgt het dieet met succes. Ook Kelly Osbourne heeft haar voedingspatroon met hulp van het Dukan dieet volledig veranderd.
Afgelopen maand maakten de Engelse tabloids bekend dat Kate Middleton én haar moeder het Dukan dieet volgen om in de perfecte ‘wedding form’ te komen.

Steuntje in de rug met Android App
Als extra steuntje in de rug is er nu de Nederlandstalige Dukan Android App, een pocketcoach speciaal ontworpen voor het Dukan Dieet. Deze App, die te downloaden is op alle Android Smartphones biedt basisinformatie over het dieet, talrijke recepten, een gewichtvolgsysteem en een Dukan Dieetplanning.

Het Dukan Dieet-recepten door Dr. Pierre Dukan.
ISBN 978 90 6112 889 1 (Paperback 288 pagina’s)

Het Dukan Dieet door Dr. Pierre Dukan.
ISBN 978 90 6112 889 2 (Paperback 304 pagina’s)

Plaats een reactie