Duizendste ruggenprik bij bevalling in Amphia ziekenhuis

Op zaterdagavond 18 december 2010 heeft anesthesioloog Vincent Hoffman de duizendste ruggenprik van het jaar gegeven bij een bevalling in het Amphia ziekenhuis. In Amphia bepalen aanstaande moeders zelf of zij gebruik willen maken van pijnbestrijding tijdens de bevalling. Het ziekenhuis kent een 24 uurservice waardoor elke vrouw binnen twee uur een ruggenprik kan krijgen.

Het gezin Pluer-Rommens

Met deze dienstverlening komt het ziekenhuis tegemoet aan een toenemende vraag van vrouwen om tijdens de bevalling niet meer pijn te ervaren dan zij zelf willen. “Enkele jaren geleden bepaalde de arts of pijnbestrijding nodig was. Ook was de mogelijkheid een ruggenprik te krijgen erg afhankelijk van dag of nacht. In de huidige samenleving zie je dat vrouwen mondiger zijn en zelf willen bepalen of zij de een ruggenprik wensen”, aldus dr. Knol, gynaecoloog. “Nederland loopt hierin ook achter als je kijkt naar andere Europese landen. Daar is het geven van pijnbestrijdingsmiddelen tijdens een bevalling heel normaal. Als toekomstige moeder wil je toch zoveel mogelijk een eigen invulling geven aan dit bijzondere moment. Een ruggenprik maakt dit mede mogelijk. Uiteraard bekijkt een anesthesioloog of een ruggenprik geen risico’s heeft voor moeder en ongeboren kind. De veiligheid gaat boven alles.”

Dit jaar vindt in het ziekenhuis ook de 3000ste bevalling plaats. Daarmee heeft Amphia één van de grootste verloscentra van Nederland.

Mevrouw Pluer-Rommens is zaterdagavond de trotse moeder geworden van zoon Livino. Moeder en zoon maken het goed en zijn inmiddels weer naar huis.

Plaats een reactie