Duizendste baby in Lievensberg ziekenhuis

Rayan Abali is de duizendste baby die dit jaar in Lievensberg is geboren. Het vijfde kind van het echtpaar Abali (drie dochters en nu twee zonen) kwam op zaterdag 25 december ter wereld op de kraamafdeling van het ziekenhuis. Vader Mohamed Abali en verloskundige Marianne Vermeulen tonen vol trots de nieuwe wereldburger.

Het aantal bevallingen in het Bergse ziekenhuis vertoont de laatste jaren een stijging: in 2007 werden 758 kinderen in het Lievensberg ziekenhuis geboren, in 2008 waren dat er 899, vorig jaar 907 en eind 2010 zal dat aantal iets boven de 1.000 uitkomen.

1 gedachte over “Duizendste baby in Lievensberg ziekenhuis”

  1. Mijn kindje is in dit ziekenhuis geboren in oktober 2010, hij was dus 1 van de 1000. ik werd met 41 weken zwangerschap doorgestuurd naar Lievensberg, omdat het vruchtwater aan het opraken was. Ik werd ingeleid. het inleiden wilde niet inslaan. Met het weinige vruchtwater hebben ze me toch tot 42 weken zwangerschap laten doorlopen. We hebben gevraagd om een keizersnede, dit werd geweigerd. Mijn bevalling is opgewekt met een ballonkatheter, in combinatie met gel. Inmiddels was er meconium houdend vruchtwater ontstaan. Toch zette ze de bevalling door.De bevalling kwam zeer traag op gang. Tijdens de bevalling raakte mijn kindje uitgeput. Hij had geen vruchtwater meer. Tot 4 keer toe zakte zijn hartje weg. de eerste 3 keer werd er nog steeds niet ingegrepen. Tijdens de vierde keer werd ik naar het OK gereden voor een spoedkeizersnede. Terwijl elke minuut telde, moest de gynaecoloog opgeroepen worden, omdat ze al onderweg was naar huis. Ook de kinderarts was niet aanwezig, en moest opgeroepen worden. Mijn kindje is na 42 weken zwangerschap geboren met ernstig zuurstof tekort. Hij is direct overgebracht naar het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Hij is daar in leven gehouden door middel van beademing, zondevoeding en medicatie die werd toegedient middels vele infuusjes. In Rotterdam is bevestigd dat mijn kindje gezon was, en dat het tijdens de bevalling op het allerlaatste moment mis is gegaan. Mijn kindje heeft een week geleefd, hij is in het Sophia kinderziekenhuis in mijn armen overleden.

    Het ziekenhuis Lievensberg heeft inschattingsfouten gemaakt. Ze hebben te lang gewacht met ingrijpen. De risico’s van het overtijd raken, weinig vruchtwater, gebroken vliezen en meconium houdend vruchtwater zijn onderschat. Ik lag al 6 dagen in het ziekenhuis, je denkt dan veilig te zijn. Niet dus.

    ik ben blij voor de ouderts en kinderen waarbij het goed is gegaan. Maar het is frustrerend om te zien dat alleen de positieve zaken worden aangehaald in de media, zoals het 1000ste geboren kindje. Mijn kindje behoord ook tot deze 1000, maar is wel overleden. En niet omdat hij ziek was of een aandoening had. Hij is overleden omdat ze in het ziekenhuis te afwachtend zijn geweest en naar naar de angsten van ons als ouders hebben geluisterd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie