‘Duizend Borsten’ eerste beurs over borsten en borstkanker

De mammacare-teams van de zes ziekenhuizen in Noord-Holland Noord organiseren in de borstkankermaand oktober de beurs ‘Duizend Borsten’. Iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van zijn of haar borsten – niet alleen borstkankerpatiënten, maar ook familie, vrienden, buren, collega’s en andere belangstellenden – vindt bij ‘Duizend Borsten’ een aantrekkelijk programma van informatie en entertainment. De beurs is op vrijdag 15 oktober van 15.00 tot 22.00 uur in de Waerdse Tempel in Heerhugowaard. De officiële opening wordt verricht door de heer J.W. Remkes, commissaris van de Koningin Noord-Holland.

“Er is veel te vertellen over borsten en over borstkanker”, zegt chirurg Hermien Schreurs. “Daarom organiseren we een evenement dat zowel informatief als aansprekend is voor een breed publiek.” Naast informatie over borsten, borstkanker en de behandeling van borstkanker zijn er films, muzikale optredens, modeshows en lezingen. Motivatiecoach en voormalig bokskampioen Lucia Rijker geeft een presentatie. En er zijn visagisten, kappers, masseurs en voedingsadviseurs. Professionele fotografen maken bijzondere portretten die de bezoekers gratis thuisgestuurd krijgen. Uiteraard zijn er artsen en ervaringsdeskundigen aanwezig. In stands en via lezingen delen ze kennis en ervaringen. Angela Groothuizen sluit de dag muzikaal af. Iedereen krijgt een goed gevulde goodie-bag mee naar huis.

Uniek
‘Duizend Borsten’ is uniek: niet eerder in Nederland sloegen ziekenhuizen de handen in elkaar om een dergelijk groot evenement te organiseren. De beurs is een samenwerking tussen zes mammacare-teams van de ziekenhuizen in de regio: Westfriesgasthuis in Hoorn, Zaans Medisch Centrum in Zaandam, Gemini Ziekenhuis in Den Helder, Medisch Centrum Alkmaar in Alkmaar, Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en Waterlandziekenhuis in Purmerend. Mammacare-teams bestaan uit artsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar en behandeling van afwijkingen in borsten. De toegang bedraagt € 3,50. De opbrengst van de beurs gaat naar de IPSO inloophuizen van Noord-Holland Noord.

Voor meer informatie, routebeschrijving en ticketverkoop: www.duizendborsten.nl

Plaats een reactie