Duitsland geeft antwoord op elke vakantievraag

Duitsland is als vanouds groots aanwezig op de Vakantiebeurs die woensdag 9 januari 2013 van start gaat. Dat is ook logisch want jaarlijks gaan miljoenen Nederlanders op visite bij de oosterburen.

V-45-146

De thema’s van de Vakantiebeurs lijken wel bedacht met Duitsland in het achterhoofd. “Want of je nu een actieve en avontuurlijke vakantie zoekt, wilt fietsen of wandelen, met de tent of caravan erop uit wilt of de ideale citytrip zoekt, in Duitsland ben je altijd aan het juiste adres”, stelt directeur Michaela Klare van het Duitse Verkeersbureau in Nederland.

Stedenreizen
Dankzij de deskundige informatie van de lokale experts in de verschillende stands zal het bezoekers geen enkele moeite meer kosten om weloverwogen een bepaalde stad, regio of streek te kiezen voor een vakantie vol activiteiten of avontuur, om te kamperen, voor heerlijke fietstochten, wandelingen of een stedentrip. Het kan in Duitsland allemaal. Neem alleen al de stedenreizen. Berlijn staat bij Nederlanders, maar ook internationaal, al jaren in de top van meest populaire bestemmingen.

Winkelparadijs
Keulen en Düsseldorf stijgen met stip, maar ook Munchen en Hamburg timmeren hard aan de weg. Hamburg heeft als pre dat het vlak over de grens ligt en over een goede internationale luchthaven beschikt die door veel Nederlanders wordt gebruikt. De stad is een winkelparadijs en trekt in december net als veel andere Duitse steden drommen liefhebbers uit ons land die hier de vrolijke Kerstmarkten bezoeken.

Wagner en Grimm
Michaela Klare: “Wij zijn erg blij dat Nederlanders onze klassiekers weten te vinden. Maar we proberen ook duidelijk te maken dat we veel verrassingen in petto hebben. Jaarlijks worden enkele thema’s uitgelicht. Voor 2013 ligt de focus onder meer op ons prachtige reisaanbod voor jongeren. Ook staan we stil bij de 200ste geboortedag van componist Richard Wagner en uiteraard bij 200 jaar Sprookjes van Grimm”.

Nog steeds groei
“We hebben voor elk wat wils. Je kunt elk type vakantie beleven en dat spreekt aan, zo wijzen de cijfers uit. Duitsland is al vijf jaar op rij het meest geliefde vakantieland voor Nederlanders en het aantal bezoekers groeit nog steeds. In 2011 boekten we 10,7 miljoen Nederlandse overnachtingen en in de eerste acht maanden van dit jaar waren dat er al 8,1 miljoen. Als die trend zich doorzet zien we in 2012 net zoals voorgaande jaren een groei van zo’n 3 procent. Daar zijn we uiteraard zeer blij mee”, aldus Michaela Klare van het Duitse Verkeersbureau.

Meer informatie
www.vakantiebeurs.nl
https://www.facebook.com/VakantielandDuitsland

• Volg de Gezondheidskrant op Twitter en op Facebook.

Plaats een reactie