Duitse beroepsvereniging vergoedt Exoskelet na motorongeval

De Duitse Beroepsvereniging Hout en Metaal heeft als eerste ongevallenverzekeraar de kosten voor een ReWalk-Exoskelet op zich genomen. Met dat draagbare, robotgestuurde systeem kunnen mensen met een handicap aan de onderste ledematen, zoals bij een dwarslaesie, weer rechtop staan en stappen.

Voor het eerst in Duitsland kreeg een verzekerde, Olaf Schepp, een kostenvergoeding. De 42-jarige vader had na een motorongeval zware ruggenmergletsels en heeft een dwarslaesie vanaf de vierde borstwervel.

“Ik ben blij met mijn eigen ReWalk-systeem, want ik kan het gebruiken wanneer ik maar wil”, aldus Schepp. “Ik wil het elke dag gebruiken alsof het mijn eigen benen zijn en ik wil ermee kunnen lopen, net zoals alle andere mensen.”

“Tegenwoordig is niet alleen het medische nut van een hulpmiddel van belang. Prestaties waardoor men weer kan deelnemen aan het maatschappelijke leven komen steeds meer op de voorgrond”, vertelt Melanie Mayer, BGHM-bedrijfsleider van de districtsraad Mainz. “Ik was erbij toen Olaf Schepp de ReWalk voor het eerst uitprobeerde. Het was een emotioneel moment toen ik zag hoe overweldigd hij was, toen hij na zoveel jaar weer rechtop kon staan, een eerste poging tot stappen kon ondernemen en vooral de mensen die dat mooie en spannende moment met hem deelden, in de ogen kon kijken”.

ReWalk Exoskelet
ReWalk Exoskelet

“De kostenvergoeding is een belangrijke mijlpaal voor mensen met ruggenmergletsels”, vertelt Larry Jasinski, CEO en managing director bij ReWalk Robotics. “Wij zijn blij dat we kunnen samenwerken met de Duitse beroepsverenigingen, zodat we het leven van mensen die slecht te been zijn fundamenteel kunnen veranderen. Met veel vertrouwen zien we Duitse verzekeringen richtlijnen uitwerken voor de kostenvergoeding van exoskeletten.”

ReWalk is het enige exoskelet dat door het Amerikaanse college ter beoordeling van de geneesmiddelen FSA is gecertificeerd voor thuisgebruik en rehabilitatie. ReWalk werd vervolgens ook in meerdere regio’s in Noord-Amerika, Europa, Azië, het Nabije Oosten en Australië door de autoriteiten gecertificeerd.

Meer informatie
www.rewalk.com

Plaats een reactie