Druk & ambitieus! … Maar waarom?

Iedereen heeft het tegenwoordig drukdrukdruk. Er lijkt zelfs een grote druk te liggen op het druk moeten zijn. Je moet succesvol zijn in je werk, je privéleven, en liefst ook good looking zijn. Dat legt een gigantische druk op ons. Wat doet dat met ons? Zijn we ook echt drukker, of moet je het nu eenmaal ‘druk’ hebben om succesvol te kunnen zijn? Is er ruimte voor momenten van ‘verveling’ in onze kenniseconomie? Wie of wat bepaalt jouw agenda, en waar doen we het allemaal voor?

Over deze vragen gaan we tijdens het symposium Survival of the fastest in gesprek met experts, studenten en het publiek. FNV-voorzitter Agnes Jongerius, ook wel ‘de machtigste vrouw van Nederland’ genoemd, zal vanuit haar jarenlange ervaring in de vakbondswereld en haar maatschappelijke inzet haar visie op succes en ambitie geven.

Daarnaast zal prof. dr. Cees Veerman zijn drijfveren en inspiratie om diverse banen en functies naast elkaar te vervullen uit de doeken doen.

Sociaal psycholoog prof. dr. Marcel Zeelenberg gaat in op het thema ‘keuzestress’. Wat doet de druk van het keuzes moeten maken met ons in een wereld waarin alles mogelijk lijkt te zijn?

Dit programma is een coproductie van het Center for Science and Values van Tilburg University en het Veritas-forum Tilburg.

Symposiumgegevens
Naam: Survival of the Fastest
Sprekers: Agnes Jongerius, Cees Veerman en Marcel Zeelenberg.
Datum: Woensdag 23 maart
Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur
Plaats: Aula van Tilburg University, Warandelaan 2

Sprekers
– Agnes Jongerius, voorzitter FNV
– Cees Veerman, bijzonder hoogleraar duurzame plattelandsontwikkeling in Europees perspectief WUR en Tilburg University; voorzitter Commissie Toekomstbestendig Hoger Onderwijs Stelsel; voorzitter Vereniging Natuurmonumenten
– Marcel Zeelenberg, hoogleraar en departementshoofd sociale psychologie, Tilburg University

1 gedachte over “Druk & ambitieus! … Maar waarom?”

Plaats een reactie