Droom jezelf gezond met lucide dromen

Op 22 en 23 maart 2014 zijn de internationaal erkende Charlie Morley en Sergio Magaña in Amsterdam om een workshop te geven over lucide dromen.

Lucid Dreaming World Tour

Tijdens een lucide droom besef je dat je droomt. Je kunt je droom bijsturen en daarmee je gezondheid fors verbeteren.

Wat kunnen dromen voor je gezondheid betekenen?
Kom naar de workshop en leer herkennen dat je in een droom zit en hoe je deze zelf kunt bijsturen. Studies laten zien dat dit je gezondheid en welbevinden positief beïnvloedt. Het blijkt dat sporters hun prestaties verbeteren door bewust te oefenen in een lucide droom.

TEDxSanDiego 2011 – Charlie Morley – Lucid Dreaming, Embracing Nightmares.

In het boeddhisme is droomyoga al eeuwen een manier om je spirituele- en helingswerk te doen. Zo kun je veel leren van je dromen. De dingen die je tegenkomt, bijvoorbeeld in de vorm van een monster, zijn vaak weggedrukte angst of schaamte. Het liefst lopen we met een grote boog om onze slechte eigenschappen heen. Charlie Morley koos er echter voor in zijn lucide droom deze ‘schijnbare monsters’ te omhelzen en daardoor zag hij zijn monsters verdwijnen.

Charlie Morley

Ook volgens de Zwitserse psychiater Carl Jung kunnen we pas een compleet mens zijn als we onze schaduwkant erkennen en accepteren. Daar zit de kiem van onze zelfgenezing. Wie weet kun je zo een dure therapeut besparen?

Charlie Morley is de eerste westerling die officieel benoemd is om vanuit het Tibetaans Boeddhisme kennis over droomyoga te verspreiden. Sergio Magaña is door UNESCO benoemd om de culturele wijsheden van de Tolteekse-Azteekse traditie te verspreiden.

Segio Magaña

De Azteken en Tolteken gebruiken juist de dromen voor heling. Zo planten ze voor het slapen bijvoorbeeld het symbool van de slang (wat we ook terugzien in het symbool van artsen en apothekers) om deze in hun droom hun lichaam te laten helen en herstellen. Deze en andere archetypes geven vanuit de droom hun werking door aan het dagelijks leven.

Ontdek tijdens de tweedaagse workshop de kennis van de westerse wetenschap gebundeld met de kracht van de oude droomtradities en wordt al slapend gezond .

Inhoud van de tweedaagse workshop
• De nieuwste wetenschappelijke feiten; studies van lucide dromers laten zien welke delen van de hersenen actief zijn als we beseffen dat we dromen.

• Technieken om je bewust te worden wanneer je droomt en om jouw dromen bij te sturen en zo jezelf te helen.

•Technieken om via de droom zaadjes te planten in je onderbewustzijn die tot bloei komen in je dagelijks leven. Zo leer je je gezondheid te verbeteren maar ook jouw relaties en andere aspecten van je leven. Creëer het leven van je dromen!

Workshopgegevens
• Datum: 22 en 23 maart 2014; beide dagen van 9.30-17.30 uur
• Locatie: Huize Lydia, Amsterdam-Zuid
• Prijs: 300 euro voor twee dagen
• Voor meer informatie en aanmelden: www.luciddreamers.nl