Driejarige Marte speelt hoofdrol in campagne Epilepsiefonds

De driejarige Marte speelt de hoofdrol in de nieuwe campagne van het Epilepsiefonds. Vanaf juni 2013 schittert zij samen met presentatrice Astrid Joosten in een nieuwe televisiecommercial.

Epilepsiefonds collecte 2013.

Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor epilepsie bij kinderen en de landelijke collecte van het Epilepsiefonds. Deze collecte vindt plaats tussen 3 en 8 juni 2013.

Marte heeft epilepsie
Vorig jaar kreeg Marte meerdere zware aanvallen. Na onderzoek bleek begin dit jaar dat zij epilepsie heeft. Magali, de moeder van Marte, schrok daar behoorlijk van. “Ergens dacht ik, het is gewoon niet waar. Toen ik me realiseerde dat het echt zo was, ontstond de angst dat er weer een aanval zou komen. Ook schrok ik toen ik hoorde van alle onderzoeken die zouden komen.” Met Marte gaat het op dit moment goed. “Het blijft een vrolijke meid. Nu de medicatie bij haar is aangeslagen, is ook de angst bij ons thuis weg en dat geeft rust.”

Magali en MarteMarte met haar moeder Magali.

De campagne
Het thema van de voorlichtingscampagne rond de collecte is epilepsie bij kinderen. In Nederland krijgen elke dag vijf kinderen te horen dat ze epilepsie hebben. Dat zijn per jaar maar liefst tweeduizend diagnoses. Op dat moment begint er een leven vol onzekerheid. Magali: “Het Epilepsiefonds is voor ons een grote ondersteuning. Zij geven veel informatie en helpen ouders met de aandoening om te gaan. Ook steunt het fonds wetenschappelijk onderzoek. Dat is niet alleen voor Marte, maar ook voor heel veel andere kinderen, van essentieel belang.”

Meer informatie
http://www.epilepsiefonds.nl

Plaats een reactie