Drie ziekenhuizen verrast door flashmobs

In het kader van World Sight Day 2012 hebben donderdag 11 oktober 2012 drie flashmobs plaatsgevonden.

Drie flashmobs: Flevoziekenhuis, Antonius Ziekenhuis Sneek en Westfriesgasthuis

Het Oogzorgnetwerk organiseerde deze om aandacht te vragen voor onnodige blindheid en slechtziendheid.

Op dit moment is het nog steeds zo dat meer dan 160.000 blinde of slechtziende Nederlanders, helemaal niet blind of slechtziend hadden hoeven te zijn. Wereldwijd zijn de cijfers nog schokkender: 285 miljoen mensen zijn blind of slechtziend; 80% is onnodig.

Drie partners van Het Oogzorgnetwerk werden door een flashmob verrast, namelijk Het Flevoziekenhuis in Almere, het Antonius Ziekenhuis in Sneek en het Westfriesgasthuis in Hoorn. Popkoor Puur Zang enzo bracht onder leiding van dirigent Arjen Heijboer een speciale versie van ‘I Can See Clearly Now’ ten gehore. Alle medewerkers en bezoekers van de ziekenhuizen waren zeer verrast door het optreden van het koor.

Internationale activiteiten
Naast de nationale activiteiten werden ter gelegenheid van World Sight Day 2012 ook internationaal diverse activiteiten georganiseerd. Zo organiseerden diverse ziekenhuizen die lid zijn van de World Association of Eye Hospitals (WAEH) diverse voorlichtings- en screeningsactiviteiten.

Van de lancering van tactiele kunst in het grootste oogziekenhuis in Europa, namelijk het Moorfields Eye Hospital tot een grote oogscreeningsfair in het grootste oogziekenhuis van India, het Aravind Eye Care System.

Het Oogziekenhuis Rotterdam is initiatiefnemer in de oprichting en uitrol van de WAEH, een vereniging van centers of excellence in de oogheelkunde die in 2005 in Rotterdam is opgericht.

Plaats een reactie