Drie sterren voor gastvrijheid WZA

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is een ster gestegen in de Sterrengids Gastvrijheidszorg 2011. Van twee sterren in 2010 krijgt het WZA nu drie van de vier sterren toebedeeld, onder meer dankzij de ‘gemoedelijke sfeer, laagdrempeligheid en openheid’.

Het sterrensysteem voor zorginstellingen in Nederland beoordeelt de kwaliteit van de gastvrijheidszorg: het eten en drinken, de ambiance en de gastvrijheid. ‘De gastvrijheid wordt tot uitdrukking gebracht door een gemoedelijk sfeer, laagdrempeligheid en openheid. De bejegening is vriendelijk, toegankelijk en behulpzaam’, aldus de Sterrengids.

Lovende woorden
Ook is de gids lovend over het eten en drinken (‘de presentatie door de voedingsassistenten wordt goed gewaardeerd’) en de ambiance (‘een warme, open en uitnodigende uitstraling, het wisselende aanbod van kunst verhoogt de sfeer’) en noemt de zeer grote betrokkenheid van de medewerkers en patiënten opvallend: ‘De slogan vertrouwd en dichtbij wordt waargemaakt’.

Nog één ster
Manager facilitair Tjaart Blink is natuurlijk blij met de waardering en de extra ster. Hij kijkt uit naar volgend jaar: “Met nog één ster erbij staan we in de top tien van beste ziekenhuizen. Een haalbaar streven, want we zijn al hard op weg om onze gastvrijheid nog verder te verbeteren.”

Plaats een reactie