Drie nieuwe MRI-apparaten voor Jeroen Bosch Ziekenhuis

0
710

Op maandag 6 september worden drie nieuwe MRI-apparaten op een bijzondere manier in de nieuwbouw gehesen. De MRI-apparaten komen ’s nachts per vrachtwagen uit Duitsland.Via een unieke constructie, die van de grond niet te zien is, worden de apparaten met een kraan door het glazen dak in de nieuwbouw geplaatst. Met het betrekken van de nieuwbouw wil het Jeroen Bosch Ziekenhuis het meest patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland worden. Ook binnen het cluster Beeldvormende Technieken hebben kwaliteit en veiligheid voor de patiënt prioriteit. Nieuwe apparatuur is hier volledig op afgestemd.

Clustermanager Beeldvormende Technieken Harm Geraedts is enthousiast over de komst van de nieuwe systemen: “Het Jeroen Bosch Ziekenhuis beschikt dadelijk over breder inzetbare MRI-systemen. Door de makkelijke bediening kan sneller gescand worden. Patiënten hoeven daardoor minder lang in het systeem te liggen. Eén van de MRI-systemen heeft een grote opening voor claustrofobe of minder mobiele patiënten. Daarnaast kan een ander apparaat scherpere afbeeldingen maken van kleine afwijkingen in neurologisch weefsel en in gewrichten, dankzij de zogenaamde hoogveldtechniek.”

Sneller, beter en efficiënter Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft een uniek contract gesloten met Siemens Healthcare voor de aanschaf van medische systemen voor beeldvormende technieken. Het ziekenhuis is zo in staat om nieuwe technische ontwikkelingen meteen toe te passen. Op basis van dit contract heeft het namelijk twee keer per jaar de mogelijkheid om innovaties door te voeren. Patiënten hebben daardoor steeds toegang tot de modernste radiologische en nucleaire zorg. In de nieuwbouw voeren Radiologie en Nucleaire Geneeskunde een nieuw zorgconcept in, waar het contract het belangrijkste onderdeel van is. Een ander onderdeel is het zogenaamde ‘klinisch plein’. Als patiënten meer dan één onderzoek ondergaan, kunnen zij gemakkelijk achter gesloten deuren van het ene naar het andere apparaat gaan. Ook een CT-scan op de Spoedeisende Hulp is onderdeel van het ‘klinisch plein’.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.