Drie laserbehandelingen op de huid

Laserbehandelingen worden steeds vaker toegepast en dat is niet zonder reden. Met de juiste laserbehandeling is het namelijk mogelijk om diverse huidproblemen effectief aan te pakken. Tattoo verwijderen, laser ontharen en permanente make-up verwijderen zijn drie laserbehandelingen op de huid die erg populair zijn. In dit artikel geven we je hier meer informatie over.

Tattoo verwijderen

Tatoeages zijn een populaire manier om je lichaam te versieren, maar soms is er een reden om hier niet langer mee rond te willen lopen. Gelukkig is er in dit geval de mogelijkheid om een tattoo te laten verwijderen.

Een tattoo verwijderen kan op diverse manieren, maar een laserbehandeling is een van de meest effectieve en veilige manieren. De laser gebruikt een krachtige lichtbron om de inkt in de tattoo op te lossen. Hierdoor wordt de tattoo vervaagd of in het beste geval zelfs helemaal verwijderd.

Er zijn verschillende soorten lasers die gebruikt kunnen worden voor tattoo verwijdering. De meest gebruikte zijn de Picoway, de Q-switched laser en de PicoSure laser. Deze drie lasers zijn zeer effectief in het verwijderen van diverse kleuren tattoo inkt. De Picoway laser is de nieuwste laser is, met deze laser heb je minder sessies nodig en is een behandeling vele malen sneller dan de andere twee lasers. De uiteindelijke keuze welke laser het beste gebruikt kan worden is afhankelijk van de grootte, kleur en diepte van de te verwijderen tattoo.

De behandeling zelf kan een beetje pijnlijk zijn, maar de meeste mensen vergelijken de pijn met het voelen van een elastiekje dat tegen de huid wordt geschoten. Na het verwijderen van een tattoo kan de huid rood en gezwollen zijn. Meestal trekt dit binnen enkele dagen weer weg.

Laser ontharen

Ontharen met scheermesjes of harsen kan pijnlijk zijn en leidt niet zelden tot ingegroeide haren en irritatie. Gelukkig is laser ontharen een efficiënte oplossing om deze ellende voortaan te voorkomen.

Laser ontharen werkt door middel van een laserlicht dat gericht wordt op de haarwortel. Hierdoor wordt de haarwortel beschadigd en kan de haar niet meer groeien. Er zijn verschillende soorten lasers die gebruikt kunnen worden voor laser ontharing, afhankelijk van het type haar en huid. De meest gebruikte soort zijn de diode laser, de Gentle Max Pro en de Nd:YAG laser.

De behandeling zelf duurt slechts enkele minuten en kan een beetje prikkelend of warm aanvoelen, maar is meestal pijnloos. Ook na deze behandeling kan de huid een beetje rood zijn, wat meestal na enkele uren weer verdwenen is.

Permanente make-up verwijderen

Permanente make-up kan een gemakkelijke oplossing zijn voor mensen die moeite hebben met het aanbrengen van make-up. Na verloop van tijd kan deze make-up echter niet langer gewenst zijn. In dat geval kan je kiezen voor permanente make-up verwijderen

Net zoals bij tattoo verwijderen, wordt permanente make-up verwijderd met behulp van lasers. Meestal wordt hierbij eenzelfde soort laser gebruikt, namelijk een Q-switched laser of PicoSure laser. De beste keuze hierin is afhankelijk van het soort permanente make-up dat verwijderd dient te worden.

Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van het soort aangebrachte make-up, maar meestal zijn 3 tot 5 behandelingen voldoende. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat de resultaten niet altijd 100% zijn en er soms kleine resten van de make-up kunnen achterblijven.

Laserbehandelingen zijn een veilige manier om diverse huidproblemen aan te pakken

Concluderend kan gesteld worden dat laserbehandelingen een veilige en effectieve manier zijn om diverse soorten huidproblemen aan te kunnen pakken, of het nu gaat om een tattoo verwijderen, laser ontharen of het verwijderen van permanente make-up. Wanneer de laserbehandelingen door een professional worden uitgevoerd zijn ze vaak snel en redelijk pijnloos, met over het algemeen een goed resultaat.

Plaats een reactie