Dr. Donor komt naar je toe deze winter

Veel jongeren blijken niet te weten, welke organen en weefsels, je kunt doneren. En al helemaal niet dat orgaandonatie het verschil tussen leven en dood betekent voor de ernstig zieke mensen die op de wachtlijsten voor orgaantransplantatie staan. De Gemeente Rotterdam wil daar verandering in brengen. Dr. Donor the Game reist daarom de komende maanden diverse Rotterdamse jongerenbijeenkomsten af. Daarna gaat Dr. Donor het land in.

Waarom Dr. Donor
Uit onderzoek bleek dat weinig jongeren weten wat orgaandonatie is en wat het belang daarvan is. Gevolg: weinig jongeren vullen een donorcodicil in. Met behulp van Dr. Donor the Game komt daar hopelijk verandering in. Voor veel mensen is het namelijk van levensbelang dat meer mensen hun donorcodicil invullen. Donororganen- en weefsels zijn hard nodig om deze vaak ernstig zieke mensen te helpen. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich als donor aanmelden. En donorganen en weefsels zijn hard nodig, want er is een groot tekort aan donoren.

Van alle Nederlanders vult 47,2 procent het donorcodicil volledig in, 10,2 procent geeft toestemming met donatiebeperkingen, 29,9 procent van de Nederlanders geeft geen toestemming voor donatie en 10,9 procent geeft aan dat de nabestaanden beslissen. Bij 1,8 procent van de Nederlanders beslist er een specifiek persoon.

Hoe wordt het spel gespeeld?
Dr. Donor is een grote dokter waar op de locatie van het lichaam van de te transplanteren organen grote gaten zijn gemaakt. Met ballen in de vorm van harten kan naar de dokter gegooid worden. Het spel wordt geleid door een grappige verpleegkundige die de jongeren ondertussen diverse feitjes en weetjes over doneren vertelt. Ook zijn Martijn Oudeman en Leonie Wijnaldum aanwezig, respectievelijk hebben zij een dubbele longtransplantatie en een niertransplantatie ondergaan. Beiden zouden niet meer hebben geleefd als andere mensen niet zo dapper waren geweest om hun donorcodicil in te vullen.

Wanneer komt Dr. Donor bij u in de buurt?
Op woensdag 23 december 2009 staat Dr. Donor op de wintermanifestatie te Rotterdam Oosterflank op het Evenaarplein. Ook Martijn Oudeman en Leonie Wijnaldum zijn dan weer aanwezig. Daarna komt Dr. Donor ook graag naar uw event.

Rotterdam Zorgstad
Samen met verschillende zorginstellingen in de stad maakt de gemeente Rotterdam zich sterk voor de stimulering van de Rotterdamse gezondheidszorgeconomie. Rotterdam zet in op een gezonde economische zorgsector met een kwalitatief hoogwaardig aanbod, veel bedrijvigheid en werkgelegenheid.

Geef jij je ook helemaal? Check de website www.drdonor.nl en nodig dr. Donor uit voor jouw event!

Plaats een reactie