Dove kinderen krijgen muziekles

Op zaterdag 24 april 2010 organiseert het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in samenwerking met de CI-Stichting Leiden voor de eerste keer een open dag voor kinderen met een Cochleair Implantaat (CI). Tijdens deze dag kunnen kinderen met CI meedoen aan een voor hen speciaal ontwikkelde muziekles. Voor kinderen met een CI heeft de les naast het plezier van muziek maken nog een extra meerwaarde, namelijk de ondersteuning van de hoorontwikkeling.

Tijdens de open dag valt er nog veel meer te doen voor kinderen met een CI en hun ouders. Zo is er de mogelijkheid om geschminkt te worden en kan een workshop ‘pimp mijn CI’ worden gevolgd. De leveranciers van de CI-apparatuur zijn aanwezig om -de ouders- extra informatie te geven voor het optimaal gebruik van het CI. Daarnaast krijgen bezoekers aan de open dag voorlichting over verschillende soorten onderwijs voor kinderen met een CI. Het belangrijkste moet hierbij niet vergeten worden, de ervaringen die kinderen en ouders met elkaar kunnen uitwisselen. De open dag is bij uitstek geschikt voor kinderen van 0 tot 12 jaar en vindt plaats in de Speeltuin Merendroom in Leiden. U bent van harte welkom van 10.00 uur ’s ochtends tot 15.00 uur ’s middags.

Over CI-Stichting Leiden

De CI-Stichting Leiden is op 12 augustus 2009 zelfstandig geworden. Daarvoor viel de CI-Stichting Leiden onder het CIRCLE-team van het LUMC. Het bestuur en de medewerkers van de stichting zijn CI dragers, partners van CI dragers en ouders van kinderen met een CI. Zij weten als geen ander hoe het is om te leven met een CI. Het Circle-spel ©, zoals de muziekles heet, is na een ontwikkelingstraject van drie jaar in samenwerking met het LUMC tot stand gekomen.

Plaats een reactie