Doutzen Kroes Mooiste Mond van Nederland

Doutzen Kroes heeft de mooiste mond van Nederland. Het Friese topmodel kreeg in totaal 11,7 procent van de stemmen bij de Mooiste Mond Verkiezing. De verleidelijke lippen van actrice/presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen behaalden met 10,8 procent een goede tweede plaats. De Mooiste Mond Verkiezing maakt deel uit van een jaarlijks Aquafresh-poetsonderzoek, gehouden onder circa 1000 Nederlanders en Belgen.

Chantal Janzen, die in 2009 nog de mooiste mond van Nederland had, zakte dit jaar naar de derde plaats. Silvie van der Vaart en Arie Boomsma staan op een gedeelde vierde plaats, gevolgd door Olympisch schaatskampioen Sven Kramer.

Mooiste Mond van Nederland
Plaats Naam Score in %
1 Doutzen Kroes 11,5
2 Yolanthe Cabau van Kasbergen 10,7
3 Chantal Janzen 6,7
4 Arie Boomsma en Sylvie van der Vaart 5,1
5 Sven Kramer 4,4
6 Leontine Borsato 4,2
7 Winston Gerschtanowitz 2,6
8 Nicolette Kluijver 2,0
9 Thijs Römer 0,4
10 Anders, namelijk… 47,3

Bij de Belgen won sportvrouw Kim Gevaert de titel met 15,9 procent van de stemmen. Presentatrice Elke Venelderen kwam met 10,9 procent op de tweede plaats. Zangeres Laura Lynn, Belgische winnares van 2009, moest genoegen nemen met een derde plaats.

Vervanging te laat, poetsbeurt te kort
Het Aquafresh-poetsonderzoek verslaat jaarlijks het hoe en waarom van poetsgedrag in Nederland en België. Ook ditmaal leverde het een aantal opvallende conclusies op: zo vervangt ruim een kwart (27 procent) van de Nederlanders en Belgen zijn tandenborstel pas na een half jaar, of zelfs nog later. Dit terwijl de aanbevolen gebruiksduur van een tandenborstel 3 maanden is. Slijtage van de borstel is de belangrijkste reden voor vervanging.

Hoewel de ondervraagden te lang doorpoetsen met dezelfde tandenborstel, duurt een gemiddelde poetsbeurt te kort: 61,3 procent haalt de voorgeschreven 2 minuten niet. Wat dit betreft is er geen verschil zichtbaar tussen de twee landen.

Poetsgereedschap
‘We’ poetsen nog vrij traditioneel. Zowel Nederlanders als onze zuiderburen gebruiken vaker een gewone handtandenborstel (47 procent) dan een elektrische (33 procent). Een vijfde van alle ondervraagden gebruikt zowel een gewone als een elektrische tandenborstel. In de Belgische badkamers is iets vaker een handtandenborstel te vinden dan in de Nederlandse (53 versus 41 procent). Opmerkelijk is dat de elektrische borstel vooral bij jonge mensen uit de gratie lijkt: 83 procent van de jongeren onder de 20 poetst met de hand.

Mondwater populair
Een ander opvallend resultaat is de toenemende populariteit van mondwater. Van alle respondenten gebruikt 18,3 procent regelmatig mondwater, 30,2 procent soms. Vooral voor de regelmatige gebruikers is hier een enorme stijging zichtbaar ten opzichte van vorig jaar: bij de Nederlanders gebruikte 15 procent dagelijks mondwater. Bij de Belgen was dit 8 procent. Het percentage Nederlanders dat mondwater gebruikt, is overigens wel lager dan in België (44 procent van de Nederlanders tegen 53 procent van de Belgen). De belangrijkste redenen om mondwater te gebruiken zijn volgens de ondervraagden de algehele gezondheid van de mond en het bestrijden van tandplak.

Over Aquafresh
Aquafresh is sinds 1975 op de Nederlandse markt. Aquafresh biedt verzorgingsproducten voor de gehele mond: van tandpasta tot tandenborstels en van mondwater tot tongschrapers. Het merk stelt zich ten doel voortdurend nieuwe producten te ontwikkelen. Aquafresh is een merk van GlaxoSmithKline Consumer Healthcare.

Plaats een reactie