Donorweek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Van maandag 6 december tot en met vrijdag 10 december organiseert het Jeroen Bosch Ziekenhuis een ‘Donorweek’. Voor het publiek is er een interactieve tentoonstelling en een ‘Dokter op Dinsdag’-lezing.

Medewerkers en (huis)artsen kunnen onder andere een minisymposium bezoeken. Met de ‘Donorweek’ sluit het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan bij de landelijke campagne ‘Nederland zegt Ja’. Deze campagne heeft tot doel het aantal registraties in het donorregister te vergroten.

Tentoonstelling
De interactieve tentoonstelling over orgaan- en weefseldonatie is van 6 t/m 20 december te bekijken in de Bezoekershal van de locatie Groot Ziekengasthuis. Via een telefoonzuil is onder andere het verhaal te beluisteren van een patiënt die op de wachtlijst staat voor een orgaan. Ook kan men de eigen kennis testen over orgaandonatie.

Publiekslezing Dokter op Dinsdag
Op dinsdag 7 december is de wekelijkse publiekslezing ‘Dokter op Dinsdag’ gewijd aan donatie. Pascal Trompet, donatiefunctionaris van het Jeroen Bosch Ziekenhuis geeft uitleg en beantwoordt vragen. De lezing is voor iedereen (gratis) toegankelijk en begint om 19.00 uur in de Bezoekershal van de locatie Groot Ziekengasthuis, Tolbrugstraat 11, te ‘s-Hertogenbosch.

Theater
In de Donorweek worden nog diverse andere activiteiten georganiseerd. Zo is er voor verpleegkundigen en (huis)artsen een mini-symposium ‘Orgaan- en weefseldonatie. JA. En dan?’. En de Bossche theatervereniging ‘Zoetelieve’ verzorgt een act die bezoekers en medewerkers van het ziekenhuis tot nadenken zetten over donorregistratie (op dinsdag 7 december in het Groot Ziekengasthuis en op donderdag 9 december op de locatie Carolus).

Ben jij al donor?

Veel mensen hebben hun keuze over orgaan- en weefseldonatie nog niet vastgelegd. Sommigen zijn er nog niet aan toegekomen, soms is het een lastige beslissing.

Toch is het belangrijk om nú over dit onderwerp na te denken; zelf verantwoordelijkheid te nemen en een keuze te maken. Zo wordt voorkomen dat nabestaanden moeten beslissen, op een heel moeilijk en verdrietig moment. Bespreek uw keuze met familie en vrienden, zodat zij weten wat u gewild zou hebben. En laat uw keuze vastleggen in het donorregister, bijvoorbeeld via www.donorregister.nl

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis betrekt in 2011 een nieuw gebouw en wil dan het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Plaats een reactie