Donorformulieren in 250.000 LINDA.’s

Ruim 250.000 mensen krijgen deze week een Donorformulier in handen via het tijdschrift LINDA.. Bij elk exemplaar van LINDA. 77, dat vanaf 15 december te koop is, is een speciaal formulier gevoegd met als titel: ‘Als je nu iemands leven kan redden, zou je dat dan doen?’

In oktober, rond de Donorweek, registreerden al 60.000 mensen hun keuze in het Donorregister. 9 van de 10 mensen registreerden toen met ‘Ja’. Met dit formulier biedt de ‘Nederland zegt Ja’-campagne iedereen die dit nog niet gedaan heeft, alsnog de mogelijkheid om zich op eenvoudige manier te registreren.

In het januarinummer van LINDA. magazine staat ook een indringende reportage over zes mensen die wachten op een nieuw orgaan. Hierin vertellen ze hoe één langverwacht telefoontje hun leven kan redden. De persoonlijke verhalen maakten zoveel indruk op de redactie, dat zij de Nederland zegt Ja-campagne de mogelijkheid boden om een Donorformulier mee te sturen.

Jaofnee.nl
Het Donorformulier in LINDA. hoort bij de landelijke campagne ‘Nederland zegt Ja’ (www.jaofnee.nl), een gezamenlijk initiatief van het ministerie van VWS, de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS), de gezondheidsfondsen (o.a. Nierstichting, Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, Diabetesfonds) en de Stichting Transplantatie Nu.

Plaats een reactie