Domotica & Slim Wonen 17 en 18 november in het Evoluon te Eindhoven

Communicatie, Zorg & Alarmeren, Veiligheid, Entertainment & AV, Comfort, Telemedicine, Energiemanagement en Infrastructuur en netwerken. Dat zijn dé sleutelwoorden voor alweer de 5e editie van de Beurs Domotica & Slim wonen 17 & 18 november 2010.

De beurs is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot het jaarlijkse trefpunt voor slimme technologische toepassingen en diensten voor de Woon-, Leef & Zorgomgeving. De ringen van het Evoluon staan weer twee dagen bomvol met 130 standhouders en meer dan 3.400 bezoekers. Iedereen die van domotica en slim wonen zijn of haar beroep maakt, mag deze vakbeurs gewoonweg niet missen!

Twee zorgrobots op de beurs
Dit jaar een primeur op de beurs door de aanwezigheid van twee robots. Beide robots horen bij de Europese projecten CompanionAble en Mobiserv, waarin Smart Homes participeert. Binnen deze projecten wordt gewerkt aan een gezelschaps- en een zorgrobot. Zowel in CompanionAble als in Mobiserv vinden ontwikkelingen plaats op het gebied van sociale robotica om mensen te ondersteunen in hun dagelijkse leven ten behoeve van welbevinden, veiligheid, gezondheid en kwaliteit van leven. De robots zijn te vinden op de stands van de Europese projecten.

Smart Homes Award
Stichting Smart Homes reikt ook dit jaar weer de Smart Homes Award uit. Op de 1e beursdag – woensdag 17 november – wordt de inmiddels derde award overhandigd aan het meest intelligente, efficiënte en vooruitstrevende –gerealiseerde (!) domoticaproject. Het gaat hierbij nu eens niet om de gebruikte techniek, maar er wordt met name gekeken naar hoe een project tot stand is gekomen, hoe de samenwerking tussen de partijen is verlopen en of er goed geluisterd is naar de opdrachtgever.

Energieplein
Tijdens deze beurseditie besteden we graag meer aandacht aan energie. Denk aan slim omgaan met energie, energiebesparing en energiemanagement. Op ring 2 is het energieplein waar bedrijven en organisaties zich op dit onderwerp gezamenlijk presenteren.

Noviteitenroute
Deze route leidt langs de stands waar de nieuwste, meest innovatieve producten en diensten getoond worden. Zo kunt u zich zo nog beter oriënteren op de laatste ontwikkelingen als het gaat om Domotica & Slim Wonen.

Industrial Design
Tijdens de beurs worden 10 projecten belicht van Industrial Design (TUe). Deze opleiding richt zich op het ontwerpen van intelligente systemen, producten en diensten. De presentaties passen binnen het thema “Wonen en Leven”. Hoe ziet de maatschappij eruit in de (nabije) toekomst? De nauwe band met het bedrijfsleven zorgt ervoor dat deze ontwerpvisie ook werkelijkheid kan worden. De projecten geven u de mogelijkheid om deze nieuwe werkelijkheid nu al te ervaren middels interactieve prototypes. Hoe ziet jouw wereld er straks uit?

Presentaties
Op de beursvloer vindt u diverse zalen om presentaties bij te wonen. Bekijk op de website het complete programma; www.beursdomoticaenslimwonen.nl

Doelgroep
De Beurs Domotica & Slim Wonen is bedoeld voor beslissers en beïnvloeders van: Aannemers, Adviesbureau , Architectenbureau, Belangenvereniging, Beveiliging, Consument, Energiebedrijf, Facilitaire dienst, Gehandicaptenzorg, Ingenieursbureau, ICT Diensverlener, Installateur, Investeringsmaatschappij, Onderwijs, Onderzoek, Overheid, Projectontwikkelaar , Systemintegrator, Thuiszorginstellingen, Vastgoed, Woningbouwcorporatie, Zorginstelling.

Plaats een reactie