Dolph Kohnstamm ontvangt IVIO Erepenning

Ontwikkelingspsycholoog prof. dr. Dolph Kohnstamm heeft de IVIO Erepenning gekregen als erkenning voor zijn jarenlange actieve betrokkenheid bij het Instituut Voor Individuele Ontwikkeling (IVIO). Kohnstamm kreeg de Erepenning donderdag 8 september 2011 bij de viering van het 75-jarig jubileum van de onderwijsorganisatie uit handen van IVIO-voorzitter drs. Meine Breemhaar.

De uitreiking van de IVIO Erepenning aan prof. dr. Dolph Kohnstamm (rechts) door drs. Meine Breemhaar, voorzitter IVIO.

Mensen laten deelnemen aan de maatschappij kan alleen als zij beschikken over voldoende kennis en vaardigheden. Dat was de overtuiging van Dolph Kohnstamm’s grootvader prof.dr. Philip.A. Kohnstamm die in de jaren dertig van de vorige eeuw nieuwe, op Daltononderwijs gebaseerde lesmethoden, in Nederland introduceerde. Philip Kohnstamm zette die lesmethode effectief in om tijdens de grote werkloosheid in die tijd grote groepen jonge werklozen te behoeden voor `mentale aftakeling`. Dolph Kohnstamm is vele jaren nauw betrokken geweest bij de ontwikkelingen van IVIO. Hij was juryvoorzitter van de Philip Kohnstamm IVIO-prijs.

Van 1973 tot 1998 was Dolph Kohnstamm hoogleraar Ontwikkelingspsychologie aan de universiteit van Leiden. Tot 2006 was hij redacteur van Het Cultureel Woordenboek; encyclopedie van de algemene ontwikkeling. Hij schreef enkele boeken, waaronder het boek Ik ben ik; De ontdekking van het zelf. Sinds 2009 is hij redacteur van de website cultureelwoordenboek.nl

Plaats een reactie