Dokters van de Wereld verbreekt wereldrecord met grootste lachsessie

Hulporganisatie Dokters van de Wereld gebruikte Blue Monday als aanleiding om de grootste lachsessie ter wereld te organiseren om zo meer aandacht te vragen voor het project ‘Operatie Glimlach’. Dit project biedt reconstructieve chirurgie aan kinderen en jongeren in ontwikkelingslanden met aangeboren of verworven misvormingen, zoals een brandwond of schisis, in de volksmond beter bekend als een ‘hazenlip’.

Aan de lachsessie onder leiding van de Belgische lachcoah Geert van de Vijver namen 422 mensen deel, waardoor het officiële wereldrecord van 415 mensen werd verbroken. Om het nieuwe record te vieren, doneerde snoepmerk Haribo een bedrag van € 5.000,- waarmee weer twintig nieuwe operaties kunnen worden bekostigd.

“Door ‘Operatie Glimlach’ krijgen jaarlijks honderden kinderen en jongeren voor circa € 250,- per operatie zowel medisch als sociaal gezien een beter leven. Om meer aandacht voor dit project te verwerven, hebben we deze actie georganiseerd en we zijn dan ook erg blij dat we het record hebben gehaald dankzij alle mensen die hebben meegedaan aan de lachsessie. Zo kunnen wij kinderen voor wie lachen niet zo vanzelfsprekend is, nog beter helpen”, aldus Mirjam Koppe, directeur van Dokters van de Wereld.

Plaats een reactie