Dokter Frank strijdt tegen overtollige kilo’s in De Afvallers XXL bij SBS 6

Uit cijfers van het CBS is gebleken dat ruim de helft van de volwassenen in Nederland te zwaar is. Reden genoeg voor SBS 6 om begin 2011 in samenwerking met Dokter Frank de strijd aan te gaan tegen de ongezonde levensstijl en het overgewicht van veel Nederlanders. De Afvallers XXL: de start wordt gepresenteerd door Marlayne Sahupala en is op woensdag 5 januari om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Dokter Frank
Het begin van het nieuwe jaar is traditioneel het moment om te beginnen met afvallen. Daarom brengt SBS 6 op 5 januari de start van het programma De Afvallers XXL op de buis. SBS 6 is bijzonder trots op de unieke samenwerking met dokter Frank van Berkum: de afvalexpert van Nederland die met zijn eiwitdieet al heel veel mensen van hun overgewicht heeft afgeholpen. Dr. Frank zal zijn kennis over voeding en gezondheid delen met de kijkers.

De start
In deze eerste aflevering worden 72 mensen voorgesteld die nodig moeten afslanken. Hun huidige gewicht wordt gemeten en het streefgewicht wordt meteen bepaald. Het team van Dokter Frank -bestaande uit tientallen specialisten, diëtistes, bewegingsexperts en mentale begeleiders die over het hele land verspreid zijn- gaat met de kandidaten aan de slag. Later dit voorjaar is te zien hoe het de deelnemers vergaat.

Online platform
Ook de mensen thuis kunnen hun goede voornemens voor 2011 waarmaken met behulp van het uitgebreide online platform dat bij het programma hoort en waar gratis tips, adviezen en recepten te vinden zijn. Alles om een verantwoorde levenswijze te bevorderen. Vanaf 5 januari kunnen mensen zich inschrijven om online af te vallen met de hulp van dokter Frank via www.sbs6.nl/deafvallersxxl.

De Afvallers XXL: de start
Woensdag 5 januari om 20.30 uur bij SBS 6

18 gedachten over “Dokter Frank strijdt tegen overtollige kilo’s in De Afvallers XXL bij SBS 6”

 1. Geachte Dokter Frank.
  Ik ben 78 jaar, 1,60m lang, en weegt 99,2 kg
  Graag zou ik mee willen doen met afvallers xxl,
  Ik ben zeer gemotiveerd.
  Hoogachtend P.A.Touw.

  Beantwoorden
 2. ik wil graag mee doen met de strijd om af te vallen,ik heb al veel dieeten geprobeert.maar een gezellig weekend en het zit er weer aan .waar je een week je best op heb gedaan.groetje ria

  Beantwoorden
 3. ben 63 jaar ik ben altijd al te zwaar geweest maar heb 3 jaar geleden twee keer kanker gehad heb dus heel lang alleen maar gelegen en gezeten ben toen nog 10 kilo aangekomen wil heel graag afvallen want mijn lichaam kan het ook niet meer aan alles doet pijn.

  Beantwoorden
 4. Graag wil ik voor diegenen die niet zo goed afvallen…of gezondheidsproblemen hebben
  Het boek van dr.F.Batmanhelidg…water
  je bent niet ziek
  maar je hebt dorst aanbevelen
  Je blijft er in lezen…en het is een eyopener!!!!
  Succes voor iedereen,en…voor mezelf natuurlijk
  Moet ook 35 kilo afvallen

  Beantwoorden
 5. SBS mag dan zijn gestopt met De Afvallers XXL, de kandidaten Paul en Marieke laten zich daar niet klein door krijgen. Een dag nadat SBS6 de stekker uit het programma trok, zijn de twee hun eigen site Volg Onze Droom (www.volgonzedroom.nl) gestart.

  Met een blog en zelfgemaakte opnames informeren ze de bezoekers over hun afvalstrijd. ‘Het programma bood ons een enorme stok achter de deur die opeens wegvalt, met de website zorgen wij zelf weer voor die enorme stok’, laat het stel in een verklaring weten. ‘Ook is het zonde dat familie, vrienden en eigenlijk iedereen die het programma keek niet weet hoe het afloopt.’

  Naast de strijd met de weegschaal is te zien hoe andere dromen van Paul en Marieke gerealiseerd zullen worden. Zo willen ze graag trouwen, boeken schrijven en verre reizen maken.

  Beantwoorden
 6. Vergeet Sonja Bakker,Dokter Frank en alle anderen die denken dat zij de gouden ei hebben uitgevonden.( wat is de waarheid,juist!! hun eigen waarheid)
  Eet kwaliteit voedsel,geniet ervan,vet is niet slecht,laat de huisarts zelf die pillen slikken,laat voeding uw medicijn zijn( een oude griek in de oudheid),wordt lid van de slow food beweging,ga kort en intensief bewegen,
  ons voedsel is nep,zie wat je eet,maak het zelf en ga niet meer denken: ik moet afvallen, als de mensen vinden dat je een dikke reet hebt kijken ze maar een andere kant uit. Ik kan veel meer opsommingen bedenken maar dan zit ik hier vannacht nog.
  Pak je zelf op in de kraag en ga aan de slag!!
  Sterkte!
  Elzo.

  Beantwoorden

Plaats een reactie