Doe mee met de Week van de Opvoeding 2012

Een ontbijt met alle kinderen uit de klas, én hun vaders of moeders? Een lunch voor alle ouders en kinderen in de buurt? Of een diner-voor-twee op de naschoolse opvang? Allemaal maaltijden die georganiseerd worden in de Week van de Opvoeding, van 1 tot en met 7 oktober 2012 in het hele land.

U kunt een ouder-en-kind ontbijt, lunch of diner gemakkelijk zelf organiseren met behulp van het kant-en-klare draaiboek! Samen smullen noemen we dat, een maaltijd voor kinderen en hun ouders boordevol verrassingen. Maak van de maaltijd een feest met de Week-van-de-Opvoeding-placemats: nu gratis te bestellen zolang de voorraad strekt!

Voor wie en door wie?
Samen smullen organiseer je voor kinderen van 0 tot 4 jaar of voor kinderen in de basisschoolleeftijd, samen met hun ouders. Ouders kunnen Samen smullen zelf organiseren, natuurlijk met hulp van hun kinderen. Ook kunnen diverse lokale organisaties de organisatie van Samen smullen op zich nemen, bijvoorbeeld basisscholen, kinderdagverblijven, wijkcentra of centra voor jeugd en gezin.

Eten is ontmoeten
Dat is altijd al zo geweest en terug te vinden in iedere cultuur. De activiteit Samen smullen zorgt ervoor dat ouders en kinderen samen tijd door brengen. Ook kunnen zij andere ouders en kinderen ontmoeten. Ouders die in hun gezin vergelijkbare dingen meemaken, raken zo met elkaar aan de praat en kinderen maken misschien nieuwe vriendjes of vriendinnetjes!

Aan de slag
Lijkt een ouder-en-kind diner, lunch of ontbijt u leuk om te organiseren? Dan kunt u direct aan de slag! Download gratis het draaiboek op de website van de Week van de Opvoeding. Hierin vindt u ideeën en praktische tips over de voorbereiding, het uitnodigen van ouders en kinderen, de PR én het zorgen voor een aansprekend programma. Alles om van Samen smullen een succes te maken. Op onze website kunt u ook de placemats bestellen: zonder kosten, zolang de voorraad strekt. Maak er gebruik van!

Meer weten of downloaden en bestellen? Ga naar de website www.weekvandeopvoeding.nl

Plaats een reactie