Doe mee aan de Langste Eettafel van Nederland

Samen eten verbindt! Daarom roept Coalitie Erbij iedereen op om zaterdag 24 september 2011 mee te doen met de Langste Eettafel van Nederland, om al etend een nieuw record te vestigen. De eettafels worden virtueel met elkaar verbonden op www.eenzaam.nl. Zo maken we samen de Langste Eettafel ooit.

Week tegen Eenzaamheid
Dit initiatief maakt deel uit van de Week tegen Eenzaamheid, van 22 september t/m 1 oktober 2011. Met het thema ‘Voorkom eenzaamheid, versterk je Sociaal Konvooi’, wil Coalitie Erbij mensen erop wijzen hoe belangrijk het is om warme sociale contacten te onderhouden. Op 24 september, tijdens Burendag, ontmoeten buren, vrienden en vreemden elkaar in een gezellige sfeer. Gezelligheid is niet alleen maar leuk: het risico op eenzaamheid is veel kleiner met een goed sociaal vangnet. Eenzaamheid kan immers iedereen overkomen. Door een tafel op te zetten kan je nieuwe mensen leren kennen en versterk je de contacten met je omgeving.

Organiseer een etentje op zaterdag 24 september
Daarom roept Coalitie Erbij iedereen op om zaterdag 24 september een maaltijd te organiseren, individueel of in organisatieverband. Dit kan op elke denkbare plek, zoals thuis, op je werk of in een buurthuis. Bij een (sport)club, (studenten)vereniging, of buiten op straat. Op www.eenzaam.nl kan iedereen zijn of haar tafel aanmelden of zich aansluiten bij een tafel waar nog gasten welkom zijn. Elke persoon is een halve meter erbij. Ook is te zien wie er allemaal meedoen en waar de eettafels komen te staan. Het concept is gebaseerd op een idee van Resto VanHarte, lid van Coalitie Erbij.

Coalitie Erbij
Coalitie Erbij is een samenwerkingsverband van twaalf maatschappelijke organisaties en achttien netwerkpartners. Coalitie Erbij zet zich voor de strijd tegen eenzaamheid, een groot maatschappelijk probleem. Eén op de tien Nederlanders voelt zich eenzaam en één op de drie Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. VSBfonds is de belangrijkste sponsor van de Week tegen Eenzaamheid.

Plaats een reactie