Dit kookboekje is een aanrader

Het kookboek Elke maandag lekker vleesvrij van Alpro Soya bevat 52 vegetarische recepten van chef-kok Andy McDonald. De recepten zijn gevarieerd en afkomstig uit alle windstreken. Naast hoofdgerechten staan er ook soepen en salades in het kookboekje.

De recepten zijn ingedeeld per seizoen. Natuurlijk gebruikt Andy McDonald voor zijn gerechten veel producten van Alpro, maar die kunnen vaak worden vervangen of zelfs weggelaten.

Elke maandag lekker vleesvrij is kleurrijk vormgegeven en bevat foto’s van alle gerechten. De bereidingswijze van de recepten staat telkens duidelijk omschreven, al ontbreekt helaas de bereidingstijd. Wel weer handig is de ringband, zodat het boekje tijdens het koken makkelijk opengeklapt blijft liggen.

De gerechten in Elke maandag lekker vleesvrij zijn smakelijk en over het algemeen niet moeilijk of tijdrovend om te maken. Kortom, dit kookboekje is een aanrader. En niet alleen voor de maandag, maar voor elke dag van de week.

Martine de Klein
Martine de Klein is redacteur bij de Nederlandse Vegetariërsbond. Daarnaast is ze eigenaar van Martine de Klein Tekst en Redactie en is ze werkzaam als freelance tekstschrijver en journalist.

Plaats een reactie