DirectLife gebruikt slimme technologie en persoonlijke coaching

Philips introduceert DirectLife, een nieuw interactief beweegprogramma dat mensen die gezonder willen leven een prettige en praktische oplossing biedt om meer en beter te bewegen. Bijna de helft van de Nederlanders beweegt te weinig en is zich daarvan bewust.

Dit is gebleken uit de Philips Index, een breed onderzoek van Philips naar de gezondheid en het welzijn van Nederlanders. Met DirectLife wil Philips deze groep direct aansporen meer activiteit en beweging in hun dagelijks leven te brengen.

Nederlander ziet de noodzaak wel, maar beweegt toch te weinig
Er is bij Nederlanders een opvallend groot verschil aanwezig op de drie belangrijke gezondheidsissues gewicht, fysieke en mentale gezondheid. Het aantal mensen dat deze issues belangrijk vindt, is namelijk aanzienlijk groter dan het aantal mensen dat er actief naar handelt. Dit blijkt uit de Philips Index.

– Bijna de helft van de Nederlanders is van mening minder vaak te bewegen dan hij of zij zou moeten, en meer dan de helft vindt zichzelf te zwaar.

– Slechts 1 op de 20 Nederlanders denkt nu beter in vorm te zijn dan ooit tevoren.

– Ook toont het onderzoek aan dat Nederlanders verwachten zeer oud te worden, en zich realiseren dat ze hun gezondheid voor een belangrijk deel in eigen hand hebben. Maar die kennis wordt vervolgens niet omgezet in actie, bijvoorbeeld door meer te gaan bewegen. Zo blijkt dat slechts 17 % van de mensen die zich zorgen maken over hun welzijn/gewicht, bereid is om daarvoor naar de sportschool te gaan.

Persoonlijke coach
DirectLife draagt bij aan gezonder bewegingsgedrag en op de lange termijn aan een meer actieve en gezonde lifestyle. Dit gebeurt door de combinatie van de drie ondersteunende elementen – meten, monitoren en motivatie door een persoonlijke coach. DirectLife registreert de duur en intensiteit van de dagelijkse bewegingen van de gebruiker met een kleine, draagbare Activity Monitor. Deze informatie wordt eenvoudig met een USB-connector overgebracht naar een persoonlijke webpagina, die bijhoudt hoe de gebruiker presteert ten opzichte van zijn dagelijkse doelen en lange-termijn doelstellingen. Het programma biedt een aantal unieke functies, waaronder een echt bestaande, persoonlijke coach die de gebruiker helpt realistische en afgewogen doelen te stellen. Ook geeft deze coach persoonlijke feedback en adviseert over eenvoudige aanpassingen om een gezondere leefwijze te bereiken, vaak in slechts enkele minuten per dag.

Philips DirectLife biedt onder meer:

– Een kleine, lichte en waterdichte Activity Monitor die alle bewegingen vastlegt met een 3D digitale versnellingsmeter
– Persoonlijke coaches die online gerichte feedback en motivatie geven, en expert zijn op het gebied van sportwetenschap, persoonlijke trainingen en gedragspsychologie
– Een persoonlijke webpagina met statistieken, tips en bewegingsideeën, plus de mogelijkheid om de prestaties te vergelijken met die van familie en vrienden en anoniem, met de resultaten van andere gebruikers
– Een persoonlijk activiteitenplan, met realistische doelen
– Wekelijks feedback per e-mail
– De mogelijkheid je activiteit te benoemen, en zo je activiteitengeschiedenis bij te houden. Bijvoorbeeld na een uur fietsen, geeft een icoon aan dat je in dat uur hebt gefietst
– Community feature, waarbij je andere gebruikers kunt benaderen, resultaten met elkaar kunt vergelijken, elkaar kunt motiveren en uitdagen
– My weight: feature, waarmee je je gewicht kunt managen. Gebruikers kunnen hun gewicht invoeren, doelen stellen en hun voortgang richting hun persoonlijke einddoel monitoren. In combinatie met de gegevens over hun activiteit kunnen gebruikers zien hoeveel calorieën zij verbranden en dit vergelijken met de ontwikkeling van hun gewicht.

Mentaliteitsomslag
“DirectLife is gericht op een mentaliteitsomslag naar een actievere dagelijkse levensstijl, met het accent op fitter worden door regelmatige beweging in plaats van door te sporten in je eentje,” verklaart Kim Gates, een Philips DirectLife coach met uitgebreide bewegings- en gezondheidservaring.

“Met DirectLife leren mensen dat bewegen niet per se betekent dat ze elke dag een uur moeten trainen of sporten. Uit de index blijkt ook dat maar 17 % van de mensen die zich zorgen maken over hun welzijn/gewicht, bereid is om daarvoor naar de sportschool te gaan. Voor de meeste mensen gaat het er juist om dat ze in hun normale dagelijks leven wat actiever en beweeglijker zijn, bijvoorbeeld door een wandeling te maken, vaker de trap te nemen of mee te dansen met de kinderen.”

Philips werkt nauw samen met bedrijven om ze ervan bewust te maken hoe programma’s zoals DirectLife, gericht op het verbeteren van gezondheid en welzijn van werknemers, ook zakelijke voordelen opleveren.

“Bij het management van bedrijven en andere organisaties groeit het besef dat een nieuwe visie en benadering van welzijn noodzakelijk is,” zegt Geert van Kuijck, CEO Philips DirectLife.“Steeds meer ondernemingen beschouwen lichamelijke activiteit als een kerncomponent van hun welzijnsbeleid. DirectLife speelt daar op in met een innovatieve oplossing die een uitgekiende combinatie biedt van slimme technologie en persoonlijke coaching. Zo wordt met DirectLife elke dag een doe-dag.”

Meer lichamelijke activiteit van werknemers biedt diverse voordelen:

– Gezondere medewerkers. In een rapport stelt de Amerikaanse Surgeon General (de hoogste gezondheidsfunctionaris van het leger) dat gezondheid en kwaliteit van leven aanzienlijk kan worden verbeterd door elke dag wat meer te bewegen. Dat vertaalt zich in een verminderde kans op hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk en overgewicht.

– Kostenbesparingen. Studies tonen aan dat het DirectLife bewegingsprogramma tot kostenbesparingen leidt. Er is een relatie aangetoond tussen een actieve werknemerspopulatie en lagere verzuimcijfers en ziektekosten . 27 procent van de zorguitgaven voor Amerikanen van 40 jaar en ouder heeft te maken met gebrek aan lichaamsbeweging, overgewicht en zwaarlijvigheid.

– Hogere werknemersproductiviteit. Bewegingsprogramma’s op de werkplek leiden tot meer voldoening in het werk en daarmee tot hogere energieniveaus, een betere arbeidsmoraal en hogere productiviteit. Regelmatige fysieke activiteit zorgt dat mensen hun werk als makkelijker en prettiger ervaren doordat ze minder snel vermoeid raken.

DirectLife is voor consumenten als startpakket verkrijgbaar via https://shop.directlife.philips.com voor € 99 exclusief verzendkosten. Dit startpakket bevat de Activity Monitor en de eerste 4 maanden lidmaatschap. Bij het lidmaatschap zijn inbegrepen: DirectLife activity monitor, nekkoord, broekriemhouder en USB-adapter, een gepersonaliseerde webpagina die je vorderingen grafisch weergeeft, persoonlijke coach en regelmatige feedback over je voortgang. Het standaard lidmaatschapstarief bedraagt €12,50 per maand en geeft recht op persoonlijke begeleiding door een deskundige coach.

I Department of Health and Human Services. Physical Activity and Health: A report of the Surgeon General. Atlanta, Georgia: USDHSS, Centers for Disease Control and Prevention, 1996

II Aldana SG et al. Financial impact of a comprehensive multisite workplace health promotion program. Preventive medicine 2005:131-137

III Anderson LH, Martinson BC, Crain AL, Pronk NP, Whitebird RR, Fine LJ, et al. Health care charges associated with physical inactivity, overweight, and obesity. Prev Chronic Dis [serial online] 2005 Oct [date cited]. Available from: URL:http://www.cdc.gov/pcd/issues/2005/oct/04_0118.htm.

IV) Elias WS, Murphy RJ. The case for health promotion programs containing health care costs: a review of the literature. Am J Occup Ther. 1986 40:759-63

V) Physical activity & health U.S A Report of the Surgeon General. U.S. DEPARTMENT OF HEALTH AND HUMAN SERVICES Centers for Disease Control and Prevention National Center for Chronic Disease Prevention and Health PromotionThe President’s Council on Physical Fitness and Sports 1996 URL: http://www.cdc.gov/nccdphp/sgr/pdf/sgrfull.pdf
VI Wagner EH, LaCroix AZ, Buchner DM, Larson EB. Effects of physical activity on health status in older adults. I: Observational studies. Annu Rev Public Health. 1992 13:451-68.

Plaats een reactie