Directiechauffeurs volgen speciale EHBO-cursus

Als eerste chauffeursbedrijf in Nederland liet Bouwens Chauffeursdiensten onlangs haar directiechauffeurs deelnemen aan een nieuwe EHBO-cursus voor directiechauffeurs. “Veiligheid staat bij ons voorop”, legt directeur Michael Bouwens uit. “In geval van nood weten onze directiechauffeurs nu precies wat zij kunnen doen.”

Bouwens Chauffeursdiensten is marktleider op het gebied van mobiliteit in Nederland. “Onze directiechauffeurs hebben een uitmuntende rijvaardigheid en zijn altijd gericht op de hoogste vorm van service en dienstverlening. Het welzijn van onze cliënten maakt daar absoluut onderdeel van uit.” Vandaar dat de directiechauffeurs van Bouwens Chauffeursdiensten een speciale EHBO-cursus volgden. Interseco, opleidingsinstelling voor directiechauffeurs, heeft een programma samengesteld specifiek afgestemd op de directiechauffeur en zijn werkomgeving.”

In de interactieve training kregen de directiechauffeurs onder andere les in reanimatie, gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED), uitwendige verwondingen en brandwonden. Maar ook over de gevaren in en rond de auto na een incident. “Niet alleen voor onze cliënt is het een geruststellende gedachte dat zijn directiechauffeur beschikt over de juiste kennis en kunde in geval van nood. Ook voor de directiechauffeur zelf is het prettig om te weten dat hij niet machteloos staat, mocht zich iets voordoen.”

Plaats een reactie