Dinosaurus op station Leiden Centraal

NS en Naturalis Biodiversity Center zetten zich samen in om de koning van de Dinosauriërs, Tyrannosaurus rex naar Nederland te halen.

T-RexFotocredits: Diane Turner (cc)

Op woensdag 13 november 2013 wordt een replica van T. rex geplaatst op het station Leiden Centraal, één van de drukst bezochte stations van het land. De onthulling van deze replica markeert de start van een grote crowdfunding campagne om de aankoop van T.rex te financieren.

In juli 2013 heeft Naturalis een veelbelovend skelet van T. rex opgegraven in Montana, VS. Nooit eerder is door een museum buiten de Verenigde Staten zo’n vondst gedaan. Natuurlijk wil Naturalis deze Nachtwacht van de natuurhistorie graag naar Nederland halen. Het zal dan voor het eerst zijn dat de zeer zeldzame T. rex te zien is in een museum buiten Amerika. Om het skelet te bekostigen start het museum de crowdfunding campagne TientjevoorTrex.nl. Het publiek wordt opgeroepen een donatie te doen.

Tientje voor T.rex

In duurzaamheid en biodiversiteit vinden NS en Naturalis elkaar. NS maakt werk van duurzaam reizen en speelt in op de steeds hogere eisen die de samenleving stelt aan leefbaarheid, eigen invulling van tijd, veiligheid en een schoon milieu.

De replica van T. rex staat tot 13 december op het station. Daarna reist hij door het land. Voor alle informatie over de crowdfunding campagne en T. rex zie www.TientjevoorTrex.nl.

Plaats een reactie